Saulės Piktys paroda -
(c) Saulepiktys.com archyvo nuotr.
PERPLEX

Rugsėjo 4 d., sekmadienį, 15 val. Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejuje, (Putvinskio g. 64, Kaune) įvyks Saulės Piktys personalinės parodos „Strėlė & 4 elementai“ uždarymas, į kurį iš Los Andželo atvyksta pati menininkė. Renginio metu, JAV gyvenanti ir dirbanti dailininkė, plačiau pristatys 2009 – 2011 m. sukurtus darbus ant popieriaus ir neapdirbto lino. Autorė laukia susidomėjusių žiūrovų ir betarpiško bendravimo su jais.

„Mano abstrakcijos, spontaniškas pojūtis patiriant pasaulį, kuris išlieka mano atmintyje, ir kurio aš negaliu užfiksuoti su fotokamera, kai vizualiai įsimenu požiūrį ar įvykį, jis tampa mano balsu, mano realybe. Norėjau išlaikyti ir pagauti neapibrėžtumą – pagrindinę emociją, nuo kurios kasdieninis gyvenimas mus išvaduoja, bet tai lieka mūsų sąmonėje. Spalvinė paletė beveik visą laiką dinamiška, dominuojančios spalvos ir tonai: kobalto mėlyna, akvamarinas, rožinė, ryškiai raudona, ochra, ultramarinas ir geltona.

Pasirinkau tas spalvas kurios šaltos ir šiltos, kaip kiekvieno individo gyvenime – džiaugsmas ir liūdesys. Kūryba man yra praktika, pokalbis su savim kasdien“, – teigia S. Piktys.

Paroda skirta Lietuvai intriguoja savo pavadinimu, kurį iššifruoti galima įvairiai, kaip keturias atskiras parodos erdves, kaip vardo inicialus, keturis metų laikus, bet svarbiausias dėmesys abstrakčiuose kūriniuose skiriamas keturioms stichijoms.

Ugnis – energija, vanduo – emocijos, oras – svajonės, ir žemė – apsauga, o viską perverianti strėlė – simbolizuoją sielą, kaip mūsų asmeninį individualų požiūrį. „Ši kombinacija – man atveria laiko ir erdvės begalybę, mano namai yra mano viduje stimuliuojami elementų, ieškant esmės tarp fantastinių žmonių, įvykių ir mus supančios aplinkos“, – sako autorė.

Saulė Piktys gimė 1964 m. Kaune. 1982 – 1989 studijavo Vilniaus dailės akademijoje. Nuo 1989 m. S. Piktys gyvena ir dirba Santa Monikoje, JAV. 17 metų ji dirbo kaip profesionali dailininkė-dizainere tekstilės ir interjero pramonėje, multiplikacijoje, bei scenos menininke televizijoje su kino kompanijomis: NBC, CBS, „Fox“, „Paramount”, „Warner Bros“ ir kt.

Per paskutinį dešimtmetį dalyvavo daugiau kaip 55 meno parodose, Niujorke, Vašingtone, Los Andžele, Santa Monikoje, Čikagoje, Malibu bei kituose JAV miestuose, šeštą kartą rengia parodą Tėvynėje.

Saulės Piktys kūrinių yra įsigiję Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus, Trakų Istorinis Nacionalinis Parkas, Vilniaus Dailės Akademija, įvairios korporacijos JAV, Lietuvos verslo įmonės ir kolekcionieriai iš įvairių pasaulio šalių: JAV, Australijos, Vokietijos, Izraelio, Brazilijos, Lenkijos, Italijos ir Lietuvos.

Susidomėjusiems Saulės kūrybine veikla: www.saulepiktys.com.

Paroda veiks iki rugsėjo 4 d..

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: