(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Šeštadienio vakarą Kauno rotušės aikštėje buvo iškilmingai įžiebta pagrindinė miesto Kalėdų eglė. Į šį renginį sugūžėjo minios kauniečių, kurie nepabijojo į miestą atkeliavusios žiemos, šaltuko.

Šiais metais pagrindinė šventė, simbolizuojanti šventinio laikotarpio pradžią Kaune, buvo išskirtinė ir įsimintina. Kauniečiai ir miesto svečiai visą valandą stebėjo vokiečių aktorių trupės „PAN.OPTIKUM” pasirodymą, kurie į Kauną atvežę ugnies, pirotechnikos, ugnies ir muzikos spektaklį „Il Corso” pagal Pablo Neruda kūrinį „Klausimų knyga”. Šventinę nuotaiką susirinkusiems krė 25-įų aktorių, muzikantų, oro ir ugnies akrobatų trupė.

Ugnies, šviesų ir fejerverkų spektaklyje „Il Corso” buvo pasakojama apie meilę gyvenimui, veržlumui ir kūrybai. Tai kūrinys apie gebėjimą mėgautis kiekviena gyvenimo akimirka, nepaisant baimės prarasti tai, kas brangiausia.

Iš karto po spektaklio miesto Rotušės aikštėje buvo įžiebta pagrindinė Kauno miesto kalėdų eglė. Kaip ir praeitais metais, eglę papuošė Tekstilininkų ir dailininkų gildijos direktorė Jolanta Šmidtienė, kuri nusprendė tęsti praėjusių metų tradiciją miestą puošti šerkšnu.

Pagrindinė miesto eglutė buvo vėl apipinta baltos spalvos šerkšną primenančiomis dekoracijomis. Tačiau jas šiemet papildė žalios lemputės, kurios suteiks eglei žaismingumo. Ant šakų nutūpė balti natūralaus dydžio balandžiai.

Po eglutės įžiebimo iš Rotušės balkono visus šventės dalyvius pasveikino Kalėdų senelis ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Kalėdų pasaka jau atėjo į miestą. Jūs matote įžiebtą Kalėdų eglutę, kuri šiemet tikriausiai bus pati nuostabiausia Lietuvoje. Beje, kaip ir pernai. Kalėdų angelas nusileidęs ant eglutės bei balti balandžiai išpildys pačius gražiausius Jūsų norus, todėl kviečiu visus su šeimomis ar draugus kasdien aplankyti eglę. Noriu palinkėti Jums ramaus ir gražaus laukimo adventiniu laikotarpiu belaukiant Šv. Kalėdų”, – visus susirinkusiuosius sveikino meras A. Kupčinskas.

Visi, kurie negalėjo atvykti į Rotušės aikštę, eglės įžiebimo švenę tiesiogiai galėjo stebėti internetu.

Šventinis periodas mieste dar tik prasidėjo, todėl kviečiame dalyvauti visuose kalėdiniuose renginiuose, kurie vyks mūsų mieste. Visą gruodžio mėnesį vyks Kauno muzikos mokyklų koncertų ciklas „Kalėdų muzika”. O per visą šventinį laikotarpį vyks apie 30 renginių, kuriuose dalyvaus apie 1000 dalyvių.

Gruodžio 4 dieną, 17 val., bus įžiebtos studentų puoštos eglės Vienybės aikštėje ir S.Daukanto gatvės/ Laisvės alėjos sankirtoje (fontanas).

Gruodžio 5 dieną miestas pradės švęsti savo globėjo Šv. Mikalojaus dieną. Tą dieną vyks Kalėdinės mugės ir kalėdinio miestelio Rotušės aikštėje atidarymas. Tą pačią dieną 17 val. aikštėje Suomijos Kalėdų senelis atidarys ledo čiuožyklą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: