(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Antradienį Kauno miesto savivaldybėje vyko Kauno mokinių mokomųjų bendrovių mugė, kurioje savo gaminamą produkciją ir teikiamas paslaugas pristatė apie dvidešimties miesto mokyklų moksleiviai. Ši mugė jau ketvirtą kartą organizuojama Savivaldybės patalpose.

„Mokinių mokomųjų bendrovių mugė jau tapusi tradicinė. Prieš 4 metus gražią iniciatyvą palaikė miesto meras Andrius Kupčinskas ir dabartinė administracijos direktorė Edita Gudišauskienė. Šiais metais iš viso Kaune veikia 51 bendrovė. Vaikai ne tik patys gamina, bet ir patys parduoda savo prekes”, – pasakojo Kauno Saulės gimnazijos mokytoja Laima Girdauskienė.

Šio projekto dėka ugdomas mokinių verslumas, mokomasi gyventi šių laikų sąlygomis. Mokinių bendrovėms vadovauja ekonomikos mokytojai. Miesto savivaldybėje mokiniai pristatė savo darbus, kalbėjo apie ateities planus ir laimėjimus.

Įkurdami trumpalaikę akcinę bendrovę ir ją valdydami pagal bendrovės veiklos įstatus, moksleiviai įgyja verslo įgūdžių ir praktiškai pritaiko ekonomikos sąvokas. Jie tiria rinką, nutaria, koks bus jų verslas, sukaupia kapitalą parduodami akcijas, gamina bei parduoda savo produkciją (arba teikia paslaugas) ir tvarko visą bendrovės veiklos apskaitą. Jie pereina visus realios bendrovės veiklos etapus. Nuo tikros firmos moksleivių bendrovė skiriasi tik tuo, kad turi ribotą kapitalą, veikia ribotą laiką, šiek tiek yra supaprastinta buhalterinė apskaita.

„Moksleivių įkurtos bendrovės gyvuoja tik vienerius mokslo metus, o jau nuo naujų mokslo metų, rudenį, vaikai vėl iš naujo sprendžia, kokią bendrovę kurti. Paskutinius trejus metus Kauno miesto bendrovės buvo pripažintos geriausios Lietuvoje”, – sakė mokytoja L. Girdauskienė.
Praėjusiais metais geriausios Kauno miesto bendrovių mugės rinkimuose laimėjo Kauno Saulės gimnazijos moksleivių įkurta bendrovė SPOONEX. Ši bendrovė buvo pripažinta geriausia ir Lietuvoje. Geriausia mokinių bendrovė atstovavo Lietuvai Europos mokinių bendrovės konkurse Italijoje, kur pateko į geriausių bendrovių penketuką.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: