(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės kolegija pritarė Savivaldybės atstovų dalyvavimui ECAD (Europos miestai prieš narkotikus) 17-oje merų konferencijoje „Mūsų gyventojų supratimo apie sveikesnį gyvenimo būdą stiprinimas“, kuri įvyks balandžio 20-25 dienomis, Maltoje.

Į konferenciją važiuos Tarybos narė, Kauno miesto savivaldybės narkotikų kontrolės komisijos pirmininkė Irena Gerčienė, Savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojas, kuruojantis švietimo, socialinę, sveikatos bei vaikų teisių apsaugos sritis Zenonas Abramavičius bei Tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus vyriausioji specialistė Lina Lauciūtė.

Konferenciją organizuoja nepelno organizacija ECAD, kurios nare nuo 2003 metų yra ir Kauno miesto savivaldybė.

2006 m. sausio 3 d. Kauno miesto savivaldybė pasirašė ketinimų protokolą su ECAD dėl dalyvavimo programoje „Jaunimas Europoje – narkotikų prevencijos programa“, kurios globėjas – J. E. Islandijos prezidentas. Kauno miestas įsipareigojo įgyvendinti 3 tyrimų studijas 2006, 2008 ir 2010 metais, o ECAD kiekvienai tyrimų studijai skiria po 10 tūkst. litų kiekvienam miestui.

Sutarties pagrindu 2006 m. ir 2008 m. buvo atliktos dešimtųjų klasių 2800 moksleivių apklausos. Apklausos buvo vykdomos devyniuose miestuose: Kaune, Helsinkyje, Klaipėdoje, Osle, Reikjavike, Rygoje, Sofijoje, Sankt Peterburge ir Vilniuje.

Konferencijoje bus aptarti jau įvykdytų tyrimų rezultatai, gauti duomenys. Taip pat bus supažindinta su 2010 m. būsimo tyrimo reikalavimais. Kiekvieno miesto atstovai pristatys pranešimą apie vykdomą tyrimo eigą bei narkotikų prevencijos aktualijas savo mieste.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: