(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Vakar Kauno sporto halėje vyko jau jubiliejinis – dešimtasis – krepšinio turnyras 3×3, kurį organizavo Kauno miesto savivaldybė, S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras ir asociacija „Sportuojanti Lietuva“. Turnyre dalyvavo 73 komandos – 265 dalyviai iš įvairių Lietuvos miestų ir rajonų: Kauno, Vilniaus, Marijampolės, Anykščių, Šeduvos, Šilalės.

Sekmadienį nuo pat 9 val. ryto prasidėjo krepšinio mėgėjų kovos devyniose amžiaus grupėse: nuo jauniausių iki šeimų ir veteranų. Kiekvienos grupės nugalėtojų laukė taurė, medaliai ir vertingi rėmėjų prizai, o II ir III vietų laimėtojų – medaliai ir prizai. Tuo tarpu pagrindinis turnyro prizas – kelionių agentūros „Litaura“ dovana – kelionė į „Lady Gaga“ koncertą Lenkijoje.

Pirmieji savo jėgas aikštelėje išbandė jauniausiųjų grupės atstovai. Stipriausi buvo ir I vietą iškovojo „Koldūnai“ iš Vilniaus, antri – komanda „Galim!“, treti – „Smūgis“ iš Kauno.

Daugiausia komandų – 17 dalyvavo 1993 – 1994 m. amžiaus grupėje, kurioje nugalėtojais tapo komanda „Stella“ iš Kauno.

Merginų grupėje taip pat triumfavo kaunietės simboliniu komandos pavadinimu „Kaunietės“, II vietą užėmė komanda „Aušra“, o trečią – „Braškės“.

Tuo tarpu šeimų grupėje I vieta atiteko šeimai iš Vilniaus – Braziuliams II vieta – Petrauskams iš Kauno ir III vieta – Nausėdams.

Pagrindinis prizas – kelionių agentūros „Litaura“ dovana – kelionė į „Lady Gaga“ koncertą Lenkijoje atiteko komandai „Free agents“ iš Vilniaus.

Turnyro metu taip pat vyko baudų, tritaškių metimų ir kamuolio dėjimo į krepšį konkursai. Baudų metimų konkurse nugalėjo Jonas Leonavičius, tritaškių metimų konkurse – Marijus Jurkiūnas, kamuolio dėjimo į krepšį konkurse – Šarūnas Dimša.

Pasibaigus kovoms penkiose krepšinio aikštelėse, organizatoriai džiaugėsi pavykusia sporto švente, kuria siekė propaguoti sveiko gyvenimo būdą, įtraukti jaunimą į sportinę veiklą bei skatinti užimtumą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: