(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Gegužės 26 dieną 18 valandą Kauno ISM Vadybos ir ekonomikos universitete (E.Ožeškienės g. 18) vyks atviras nemokamas seminaras, skirtas visiems, kurie neabejingi sveikesnės aplinkos kūrimui: „Ekologiško gyvenimo būdo galimybės: nuo šiaudinių namų iki racionalaus taupymo startegijos“ .

Seminare patirtimi dalinsis ir į susirinkusiųjų klausimus atsakys ekologiško gyvenimo būdo šalininkai ir praktikai. Rytų skirstomųjų tinklų (RST) racionalaus elektros vartojimo ekspertas Mantas Vaskela pranešime „Tik tiek kiek reikia” papasakos apie veiksmingus energijos taupymo būdus, nesunkiai pritaikomus kasdieniniame gyvenime.

VDU aplinkosaugos organizavimo magistrantas, studentų gamtininkų mokslinės draugijos narys Artūras Pečkys, ne tik kalbantis apie atliekas, bet ir „taikantis atliekų prevencijos ir tvarkymo principus savo gyvenime” pranešime „Atliekų tvarkymas ir įpročių galia” svarstys kaip galima sumažinti kiekvieno mūsų namuose susidarančių atliekų kiekį, kaip reikėtų elgtis su atliekomis Kauno mieste, kaip atliekos tvarkomos kitose pasaulio šalyse.

Darius Ražauskas, VDU Ekonomikos ir vadybos fakulteto magistrantas, besidomintis ekonomika, ekologija ir „alternatyvoms sisteminiam mastymui bei standartiniams sprendimams“ šiuo metu dalyvauja ekologinės gyvenvietės kūrime. Pranešimo metu „Ekologinės statybos Lietuvoje: mitas ar realybė“ D. Ražauskas supažindins auditoriją su šiaudinių namų statybos galimybėmis.

Seminaro rengėjų tikslas – akcentuoti ekologiško gyvenimo būdo praktinius aspektus mūsų kasdieninėje veikloje. Seminarą organizuoja visuomeninės organizacijos JCI (Junior Chamber International) skyriai Kaune. JCI – tai jaunų aktyvių žmonių organizacija, vienijanti virš 200 000 narių, kurių amžius yra nuo 18 iki 40 metų, ir veikia 110 šalių. Seminarai, atsakingo vartojimo temomis – tai viena iš organizacijos vykdomo „Žaliojo projekto” renginių. Projekto metu taip pat rengiamos pamokos mokyklose, o projektą vainikuos VDU Kauno botanikos sode įvyksiančios orientavimosi varžybos – „Žalioji nuotykių trasa” .

Seminaro rengėjai siūlo smagią ir intelektualią atmosferą, puodelį ekologiškos arbatos ir naudingų ir nesunkai įgyvenidnamų praktinių patarimų. padėsiančių jau šiandien kurti gražesnę ateitį.

Registraciją į seminarą rasite organizacijos „JCI Kaunas“ puslapyje: www.jcikaunas.lt
Dalyvių skaičius ribotas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: