(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kaune rengiamo tarptautinio sendaikčių turgaus „Laiko ratu“ organizatoriai pritaria kalbininkų rekomendacijoms ir nuo šiol savo renginį vadins senturgiu.

„Sužinoję apie tokį pasiūlymą, nusprendėme, kad žodis „senturgis“ skamba gražiai, trumpai, aiškiai, kelia tinkamas asociacijas ir labai tinka tokio pobūdžio renginiui įvardinti“, – sako vieno didžiausių antikvarų susibūrimo Baltijos šalyse organizatorius Jonas Plenta.

„Laiko ratu“ kaskart sulaukia apie poros šimtų prekybininkų ne tik iš Lietuvos, bet ir Latvijos, Estijos, Rusijos ir Vokietijos.

„Urme“ rengiamas senturgis yra vienas geriausių Baltijos šalyse. Šio renginio organizatoriai – labai šaunūs ir malonūs žmonės, viskuo nuoširdžiai rūpinasi. Čia susirenka visi bendraminčiai, pasimainom daiktais, pasikeičiam informacija, pasižiūrim kas ką turi. Labai geras renginys“, – sako sendaiktininkas Robertas Zimbys.

Nuo 2008 metų rengiamas senturgis užkariavo ne tik prekybininkų, bet ir pirkėjų simpatijas. Vykstant šiam renginiui, prekybos miestelio „Urmas“ lankomumas gerokai išauga ir siekia iki 100 tūkst. lankytojų per dieną.

Artimiausias senturgis „Laiko ratu“ vyks gegužės 28–30 dienomis Kauno prekybos miestelyje „Urmas“. Antrą kartą šiais metais rengiamas turgus bus išskirtinis tuo, kad šį kartą jame savo transporto priemones demonstruos ne tik senovinių automobilių klubų atstovai, bet ir baikeriai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: