Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kiekvienais metais prieš didžiąsias šventes Kalėdų sezono darbo paklausa auga. Gamybininkai ir prekybininkai anksčiau pradeda ruoštis šventėms ir šiam laikotarpiui ieško papildomų darbuotojų. Darbų pasiūla gamybos srityje išaugo jau rugpjūtį, o aptarnavimo ir prekybos – auga prieš pat šventes.

Kaip teigia personalo nuomos įmonių grupės „Headex“ regiono vadovas Povilas Variakojis, didžiausias darbų krūvis prieš šventes tenka gamybininkams, kurių sukurti gaminiai vartojami švenčių metu. Tačiau šventėms artėjant, darbuotojų paklausa aptarnavimo, prekybos bei logistikos srityse išaugo apie 15 proc. q

Pasak P.Variakojo, gamybininkai papildomos darbo jėgos pradeda ieškoti jau vasaros pabaigoje, prekybininkai prieš pat šventes, tai rodo rinkos atsigavimą ir jos dalyvių optimizmą prieš šių metų Kalėdas.

„Papildomos darbo jėgos prieš šventes prireikia gamybinėms įmonėms, kurių produkcija yra skirta vartoti švenčių metu. Daugiau žmonių prieš šventes reikia ir prekybos, aptarnavimo rinkose, kurie tokią produkciją parduoda, aptarnauja pirkėjus, o kad prekių tiekimas nenutrūktų, papildomų darbuotojų reikia surasti ir logistikos įmonėms“, – teigia P.Variakojis.

Pasak, įvairaus pobūdžio Lietuvos kompanijoms personalo nuomos paslaugas teikiančios įmonių grupės „Headex“ vadovo, pačioms įmonėms rasti papildomos darbo jėgos darosi vis sunkiau. Įmonės dažniau kreipiasi į personalo nuomos kompanijas, kurios atlieka darbuotojų paiešką ir atranką, sutvarko reikalingus įdarbinimo dokumentus ir tokiu būdu palengvina visą sezoninio darbo bumo keliamą chaosą.

„Didžiosios kompanijos, ypač sezoninio darbo bumo metu, kreipiasi į personalo nuomos bendroves, nes jos jiems suteikia jau paruoštus specialistus. Be to, personalo nuomos bendrovės dažnai yra surinkusios didelę darbuotojų duomenų bazę ir klientui gali užtikrinti operatyvumą – reikiamą darbuotoją gali atsiųsti greičiau nei jis jį susiras pats. Taip pat sutvarkomi visi reikalingi dokumentai, perimami visi kliento rupesčiai susiję su darbuotojų paieška, įdarbinimu ir administravimu, o klientas gali visą dėmesį skirti savo verslo vystymui,“ – teigia P. Variakojis.

Pasak „Headex“ vadovo, dažniausiai ieškoma žmonių fasavimo, pakavimo, sandėliavimo, krovos, lipdukų klijavimo, reprezentaciniams darbams, padavėjų ir pardavėjų prekybos centruose, viešose maitinimo įstaigose.

Dažnai darbams ieškomi žmonės galintys dirbti pamainomis, ne pilną darbo dieną ar savaitgaliais, turintys bent minimalias žinias apie konkretų darbą, bet, svarbiausia, turintys norą dirbti, atsakomybės jausmą, pareigingi. Sezoniniai darbai, ypač prekybos ir klientų aptarnavimo srityse, sutueikia visas galimybes papildomai užsidirbti studentams ir vyresnio amžiaus žmonėms.

„Anksčiau ši paslauga buvo patrauklesnė didelėms ir vidutinio dydžio įmonėms, o šių metų šventiniu laikotarpiu sulaukėme daug užklausų iš įmonių, kuriose dirba mažiau nei 50 darbuotojų“, – teigia „Headex“ vadovas.

Pasak P. Variakojo, laikino darbo pasiūla auga ne tik dėl padidėjusios gamybos, prekybos, siuntų ir krovinių apimties, bet ir dėl didesnio personalo nuomos žinonumo ir pasitikėjimo šia paslauga.

„Įmonės, norinčios dirbti kuo efektyviau, pasinaudodamos personalo nuomos paslaugomis samdo laikinus darbuotojus, kurie padeda tai įgyvendinti. Darbuotojams mūsų paslaugos yra patrauklios, nes suteikia galimybę pasirinkti jiems labiausiai tinkantį darbą, juolab, kad pastaruoju metu įsidarbinti tiesiogiai yra vis sudėtingiau. Mes sudarome sąlygas įsidarbinti per mus ir potencialiems darbdaviams parodyti, ką jie iš tikrųjų gali, taip palengviname įsidarbinimą tiesiogiai“, – sako P. Variakojis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: