Bonaventūro Šalčio paveikslų ciklas skirtas Kaunui
(c) Galerijos "Aukso pjūvis" archyvo nuotr.

Galerijoje „Aukso pjūvis“ (adresas: Verslo lyderių centras (BLC), K. Donelaičio g. 62 / V. Putvinskio g. 53, Kaunas) iki birželio 24 d. veikia šiauliečio dailininko Bonaventūro Šalčio tapybos paroda „Prie ateities“.

Pastaruoju metu B. Šaltis tapo paveikslų ciklus, tad ir šioje parodoje eksponuojami naujausi 2011 m. nutapyti darbai iš Kaunui skirto ciklo.

Aktyvus, gausiai kuriantis menininkas savo darbų parodas Kaune rengia jau kelerius metus iš eilės, bet paties Kauno motyvus ėmėsi tapyti pirmąjį kartą ir drobėse įamžino žymiausius miesto architektūros paminklus: Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčią (Soborą), Šv. Gertrūdos ir Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto) bažnyčias, Kauno pilį, Rotušę.

Greta šių architektūrinių peizažų rodomi ir kitų dailininko mėgstamų žanrų kūriniai: abstrakcijos, natiurmortai, gamtos peizažai, kuriuose autorius dalijasi savo jausmais, prisiminimais, supančios aplinkos, kelionių vaizdais ir įspūdžiais.

B. Šalčio kūrybos braižas atpažįstamas iš skaidrios, tarsi akvarelinės tapybos, plonu sluoksniu padengiančios drobės paviršių. Dailininkas daug dėmesio skiria piešinio meistriškumui, yra atidus detalėms, šviesos efektams ir spalviniams niuansams.

Tapytojo drobėse skleidžiasi romantiška pasaulėjauta, srūva lyriška, elegiška nuotaika, o aristokratiška dvasia persipina su kasdienybės formomis.

B. Šaltis studijavo Šiaulių pedagoginiame institute, Menų fakultete, daug metų dirbo Šiaulių universiteto Menų fakulteto piešimo katedros docentu. Parodose dalyvauja nuo 1973 m., yra surengęs daugiau nei 30 personalinių parodų Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Švedijoje, Olandijoje ir kt.

Paroda veiks iki 2011 m. birželio 24 d.
Maloniai kviečiame apsilankyti.
Galerijos „Aukso pjūvis” darbo laikas: I-V 10-18 val.

Galerijos „Aukso pjūvis” informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: