Kaunas.lt archyvo nuotr.

Šį penktadienį Kaune arenoje prasidės Pasaulio vaikinų jaunių (iki 17 metų) krepšinio čempionatas, kuriame dėl čempionų titulo susikaus 12 rinktinių.

Nors pirmos turnyro rungtynės prasidės birželio 29-osios rytą, renginio organizatoriai į čempionato atidarymo ceremoniją pagrindinėje „Žalgirio” arenos aikštėje krepšinio sirgalius ir dalyvius kviečia 17.35 val. Po 20 minučių truksiančio reginio į aikštelę išbėgs Lietuvos ir Kanados septyniolikmečių rinktinės.

„Šiomis dienomis Kaune vyksta daug renginių, todėl nėra lengva surengti įspūdingą reginį. Atidarymo ceremonijoje pasirodys riedutininkai, tautinių šokių kolektyvai. Manau, iš tolimų pasaulio kampelių atvažiavusiems žaidėjams ir jų sirgaliams tai turėtų būti įdomu”, – teigė renginio koordinatorė Radvilė Krušinskienė.

Tikslas – bent penkta vieta

Jau balandžio pradžioje pirmas treniruotes pradėję Lietuvos rinktinės jaunieji krepšininkai praėjusią savaitę jėgas išbandė rungtynėse su Prancūzijos rinktinės žaidėjais. Sužaidę dvejas kontrolines rungtynes, abiejų šalių krepšininkai pasidalijo po pergalę.

Į paskutinę treniruočių stovyklą Kaune susirinko 13 Lietuvos rinktinės kandidatų. Dėl galutinio dvyliktuko treneriai ketina apsispręsti čempionato išvakarėse.

„Po sužaistų rungtynių matyti, kad vaikinai užsidegę, žaidžia gražiai ir tai rodo, kad yra pajėgūs siekti aukštų rezultatų. Jiems iškeltas tikslas – mažiausiai penkta vieta čempionate. Tai realus, jiems pasiekiamas tikslas”, – teigė Lietuvos krepšinio federacijos vykdomasis direktorius Paulius Motiejūnas.

Ištraukti čempionato burtai lėmė, kad į B grupę patekusi Lietuvos rinktinė susikaus su Kanados, Ispanijos, Argentinos, Korėjos ir Kroatijos komandomis. A grupėje žais Australijos, Čekijos, Egipto, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kinijos ir Prancūzijos ekipos.

Dalyviai nemokamai naudosis viešuoju transportu

Metų pradžioje Kauno miesto savivaldybės taryba pritarė, kad čempionato organizavimui iš miesto biudžeto būtų skirta 150 tūkst. Lt. Balandį pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos krepšinio federacija, Savivaldybė įsipareigojo užtikrinti būtinosios medicinos pagalbą čempionato dalyviams ir svečiams viso turnyro metu „Žalgirio” arenos prieigose, suorganizuoti Viešosios policijos apsaugos paslaugų teikimą bei priešgaisrinės apsaugos ekipažo budėjimą „Žalgirio” arenoje ir Karaliaus Mindaugo prospekte. Savivaldybės rūpesčiu Karaliaus Mindaugo pr. pastatytos nuorodos, nukreipiančios į areną.

Miesto vadovai sutiko, kad čempionato metu akredituoti turnyro dalyviai nemokamai naudotųsi viešuoju miesto transportu. Nuo birželio 26 d. iki liepos 9 d. komandų delegacijų nariams, čempionato savanoriams, apie sporto žaidynes rašantiems žurnalistams suteikta teisė nemokamai važinėti miesto autobusais ir troleibusais.

Miesto taryba čempionato organizatoriams suteikė galimybę nuo balandžio 23 d. iki rugpjūčio 20 d. nemokamai naudotis dviem reklaminiais lauko ekranais Birštono ir Draugystės gatvėse. Šių stendų savininkai buvo atleisti nuo vietinės rinkliavos.

Rūta Vaitkevičiūtė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: