(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Gruodžio 11 d. Kaune pasirašytos paprojekčio „Kaip vietos valdžiai užmegzti dialogą su bendruomene? Lietuvos ir Norvegijos patirties apsikeitimas“ Lietuvos partnerių jungtinės veiklos sutartys, siekiant laiku, kokybiškai ir tinkamai įgyvendinti paprojektį. Paprojektyje dalyvauja Druskininkų, Joniškio rajono, Lazdijų rajono, Panevėžio rajono, Pasvalio rajono, Rokiškio rajono, Šalčininkų rajono ir Švenčionių rajono savivaldybės. Paprojektį įgyvendina KTU Savivaldos mokymo centras kartu su Norvegijos vietos ir regioninės valdžios asociacija.

Šiuo paprojekčiu siekiama didinti seniūnų administracinius bei viešųjų pasaugų teikimo gebėjimus, kuriant vietos valdžios ir bendruomenės bendradarbiavimo modelius ir taip skatinant demokratinius procesus. Tad paprojekčio veiklos nukreiptos į patirties dalijimąsi, Lietuvos ir Norvegijos gerosios patirties analizę užtikrinant vietos valdžios ir bendruomenės bendradarbiavimą, Lietuvos teisinei sistemai ir seniūnijų praktikai tinkamų bendradarbiavimo metodikų kūrimą.

Į sausio mėnesį organizuojamą forumą susirinkę paprojekčio partnerių Lietuvos savivaldybių seniūnai diskutuos vietos valdžios ir bendruomenės bendradarbiavimo tema. Dalyviai dalinsis gerąja patirtimi, aptars problemas ir jų sprendimo būdus, analizuos kitus seniūnams aktualius klausimus.

Pavasarį Lietuvos savivaldybių administracijų vadovai ir seniūnai lankysis Bamble ir Askim savivaldybėse, kur susipažins su gerąja šių savivaldybių bei šalies vietos valdžios ir bendruomenės bendradarbiavimo, piliečių įtraukimo į sprendimų formulavimo, priėmimo ir įgyvendinimo patirtimi. Susitikimuose ir diskusijose dalyvaus Bamble ir Askim savivaldybių politikai, administracijų vadovai, bendruomenių atstovai, Telemark ir Østfold regioninės valdžios atstovai.

Įgyvendinant paprojektį bus parengtas praktinis leidinys seniūnams – seniūno vadovas, naudingas ir seniūnijų darbuotojams, seniūnaičiams, savivaldybių administracijų darbuotojams, savivaldybių tarybų nariams. O baigiamasis paprojekčio renginys suteiks galimybę paprojektyje nedalyvaujančioms savivaldybėms susipažinti su gerąja Norvegijos savivaldybių patirtimi bendradarbiaujant su bendruomene, Lietuvos savivaldybių įgyta patirtimi ir sėkmingai pritaikytomis žiniomis.

Paprojektis „Kaip vietos valdžiai užmegzti dialogą su bendruomene? Lietuvos ir Norvegijos patirties apsikeitimas“ įgyvendinamas pagal Lietuvos Respublikos ir Norvegijos finansinio mechanizmo subsidijų schemos „Patirties perdavimo ir bendradarbiavimo ryšių tarp vietinio, regioninio ir euroregioninio lygio partnerių Lietuvoje ir Norvegijoje stiprinimas“ (Bendradarbiavimo fondo) teikiamą finansinę paramą bei partneriams prisidedant nuosavu įnašu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: