(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė Kaune, Dariaus ir Girėno stadione, sužaidė pirmąsias 2012 metų Europos čempionato atrankos rungtynes. Po nervingos ir beveik apylygės kovos lietuviams nepavyko nugalėti svečių iš Škotijos – rungtynės baigėsi rezultatu 0:0. Komandos pasidalino po vieną tašką, o sekančios rungtynės Lietuvos rinktinės laukia jau kitą savaitę, antradienį, su Čekijos vienuolike išvykoje.

Pirmo kėlinio pradžia priklausė škotams, o antrojo – mūsiškiams

Nuo pirmųjų susitikimo minučių Škotijos futbolininkai stengėsi užgulti šeimininkų vartus ir nuspręsti rungtynių baigtį jau pirmajame kėlinyje, tačiau kelios škotų atakos realesnės grėsmės lietuvių vartams nesukėlė – škotams pritrūkdavo tikslumo, o aukštus perdavimus puikiai gaudė Žydrūnas Karčemarskas. Įsibėgėjus pirmajai rungtynių daliai, žaidimas aikštelėje išsilygino, todėl komandos kartas nuo karto apsikeisdavo nesėkmėmis pasibaigusiomis atakomis. Tiesa, vieną neblogą progą pasižymėti turėjo Saulius Mikoliūnas, tačiau jo spirtas kamuolys pataikė tiesiai į škotų vartininką.

Antrąjį kėlinį gyvybingiau pradėjo lietuviai, tačiau ir vėl gynyboje esantys futbolininkai sužaidė geriau nei puolusieji, todėl rezultatas ir toliau nesikeitė. Rungtynių pabaigoje škotai pabandė surengti mūsų vartų šturmą, tačiau nei susistumdymais, nei žaidimu, Lietuvos futbolo rinktinės jiems pranokti nepavyko – galutinis rungtynių rezultatas liko nepasikeitęs nuo pat jų pradžios.

Škotijos sirgalių tribūna atrodė įspūdingai

Jau porą dienų prieš rungtynes Kauno miesto gatvėse padaugėjo keistai apsirengusių vyriškių – škotai jau iš anksto pradėjo plūsti į Lietuvą. Laikinosios sostinės pagrindinė gatvė – Laisvės alėja – šurmuliavo nuo ryto iki vakaro, o kavinių ir barų savininkai netruko pajausti padidėjusias apyvartas. Tiesa jokių rimtesnių incidentų iki rungtynių pradžios Kaune neįvyko, o ir patys škotų gerbėjai buvo ypač gerai nusiteikę, mielai bendravo ir fotografavosi su miestiečiais.

Sirgaliams susirinkus į tribūnas, škotų pusėje bangavo daugiau nei trijų tūkstančių gerbėjų minia, kuri daugiau nei 10 kartų pranoko Lietuvos rinktinės fanų grupę. Tiesa, Lietuvos fanams padėjo ir žiūrovai susirinkę stebėti šias rungtynes, todėl be škotų dainų stadione buvo galima girdėti ir lietuvių skanduotes.

Trenerių krikštas paženklintas lygiosiomis

Tiek Lietuvos vyrų futbolo rinktinės vyriausiajam treneriui Raimondui Žutautui, tiek škotų strategui šios rungtynės tapo oficialiu debiutu savosiose komandose. Treneriai savo sudėtyse atliko po tris keitimus, o taktiniai sprendimai buvo atliekami beveik vienu metu. Po rungtynių Raimondas Žutautas teigė, jog džiaugiasi komandos kovingumu, kuris padėjo panaikinti škotų meistriškumo pranašumą. Taip pat Lietuvos vyriausiasis treneris išreiškė viltį, jog Čekijoje, antradienį, jau galės žaisti Arnas Velička bei Deividas Česnauskis, todėl rinktinė turėtų būti dar stipresnė. Tuo tarpu varžovų treneris buvo ne visai patenkintas teisėjų darbu: „Kaip vertinu teisėjavimą? Manau, kad teisėjas lietuviams turėjo parodyti kur kas daugiau geltonų kortelių“. Treneris pažymėjo, jog jie nusipelnė daugiau, bet nėra nusivylęs pasiektu rezultatu ir pažadėjo Škotijoje žaisti geriau.

Škotų kitose atrankos į Europos futbolo čempionatą rungtynėse lauks grupės autsaidere tituluojama Lichtenšteino komanda, o mūsiškiai susitiks su Čekija, kuri yra viena realiausių pretendenčių į antrąją vietą grupėje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: