(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas kviečia Škotijos futbolo sirgalius rugsėjo 3 dieną atvykti į Kauną, kuriame turėtų būti žaidžiamos Europos futbolo čempionato atrankos varžybos tarp Lietuvos ir Škotijos rinktinių.

Antradienį Kaune lankėsi kompanijos „Team Talk International“ žurnalistų grupė. Ji rengia vaizdo reportažus apie miestus, kuriuose vyksta Škotijos rinktinės varžybos. Antradienį žurnalistai lankėsi Kauno miesto savivaldybėje ir filmavo interviu su meru.

„Noriu pasveikinti „Tartan army“ (Škotijos rinktinės gerbėjų klubas), jau trečią kartą atvykstančią į Kauną. Mūsų miestas yra Lietuvos sporto sostinė. Kaune ir visoje Lietuvoje populiariausias sportas yra krepšinis. Tačiau ir futbolas Kaune turi gilias tradicijas, mūsų miesto komanda daug kartų tapo Lietuvos čempione ir ne kartą žaidė su Škotijos klubais Europos turnyruose.
Puikiai žinau, kad škotų futbolo sirgaliai yra geriausi ir draugiškiausi pasaulyje, jie Kaune lankėsi jau du kartus“, – sakė A. Kupčinskas.

Kauno meras pažymėjo, kad dabar Škotijos komandos sirgaliams paprasta atvyki į Kauną, nes į jį tiesiogiai skraido „Ryanair“ lėktuvai iš Edinburgo, trijų Londono oro uostų, Dublino, Bristolio, Liverpulio, Birmingemo.

Meras žurnalistui Stuartui Hallui įteikė Kauno miesto vėliavą, o miesto vadovas gavo ženkliuką, kokį segi Škotijos futbolo rinktinės gerbėjai.

Škotijos žurnalistai neslėpė, kad bene labiausiai Lietuvoje juos stebina alaus kaina. „Jis čia skanus ir neįtikėtinai pigus“, – juokėsi S. Hallas.

Kol kas nėra oficialiai paskelbta, kuriame Lietuvos mieste vyks Lietuvos rinktinės varžybos su škotais. Kauno miesto savivaldybė stengiasi įgyvendinti UEFA reikalavimus, kad stadione galėtų vykti Europos ir Pasaulio čempionatų atrankos rungtynės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: