(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Gegužės 4 dieną, antradienį, 10 val. Kauno rajono savivaldybės (Savanorių pr. 371) tarybos salėje rengiamas projekto „Kauno rajono slidinėjimo trasų studija“ pristatymas.

Turizmo vystymas yra svarbi ekonomikos dalis siekiant diferencijuoti vietos verslą bei užimti dalį gyventojų alternatyvia veikla. Šiuo metu daugiausia pastangų yra dedama į vasaros sezono turizmo paslaugų plėtrą ir beveik nėra vykdoma jokių aktyvių veiksmų, kad būtų galima intensyviau plėtoti turizmo, skirto žiemos pramogoms, infrastruktūrą. Turizmo požiūriu Kauno rajonas yra ypač dėkingoje geografinėje vietoje, tačiau šiuo metu šis geografinis privalumas yra išnaudojamas tik vasaros turizmui ir vietos gyventojų vasaros rekreacijos reikmėms. Todėl buvo atlikta Kauno rajono slidinėjimo trasų studija, kurios tikslas – kritiškai įvertinti žiemos turizmo galimybes Kauno rajone įrengiant slidinėjimo trasas.

Studijai parengti buvo sudaryta komanda iš Kauno regiono plėtros agentūros bei išorinių ekspertų, kurie turėjo įvertinti esamą situaciją bei nurodyti galimas vietas slidinėjimo trasoms įrengti bei paskaičiuoti preliminarias investicijas. Studijos rengimo metu buvo atrinktos ir įvertintos potencialios vietos, kur būtų galima įrengti slidinėjimo trasas, jos bus pasiūlytos investuotojams.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: