Tai kažkas tokio !…

Varškinis minkštas pagrindas, šiek tiek rūgštelėjusios slyvos paskendusios saldžioje karamelėje su riešutais. Tai skaniausias slyvų pyragas mano virtuvėje :)
O gaminimui užtruksite tikrai mažai, net ir nepratę gaminti, šį pyragą iškeptu greitai ir gerai.
Tešlai:

100 gr. varškės
4 šaukštai pieno
4 šaukštai aliejaus
šaukštelis kepimo miltelių
200 gr. miltų
50 gr. cukraus
žiupsnelis druskos
30 gr. vanilinio cukraus

Įdarui:

700 gr. slyvų (kietesnių)
džiuvėsėlių

Užpilui:

200 gr. graikiškų riešutų
150 gr. cukraus
105 gr. sviesto
šaukštas grietinėlės

26 cm. kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, o patogiausia naudoti forma-tortui-silikoninė .Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska ir sumaišyti su likusiais tešlai skirtais produktais. Susidrėkinti rankas, nes tešla gausis lipni ir minkšta ir iškloti kepimo formą maždaug 2 cm. storiu su borteliais, pabarstyti džiuvėsėliais.
Nuplautas slyvas supjaustyti į keturias dalis ir išdėlioti, kad neliktų tarpelių.

Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti cukrų, maišyti, kol cukrus ištirps ir susidarys karamelė, tuomet suberti smulkintus riešutus ir įpilti grietinėlę. Nukelti nuo ugnies viską gerai permaišyti ir užpilti ant slyvų. Kepti įkaitintoje 180 C. orkaitėje 45min. Jei viršus pradės stipriai ruduoti pridengti folija.
Atvėsinti.

Skanaus!

Originalus receptas tinkaraštyje Skanus gyvenimas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: