(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Praėjusią savaitę visoje šalyje siautėjo pūgos, iškrito gausus kiekis sniego, todėl miestą valančioms bendrovėms tenka ieškoti sprendimų, kaip pašalinti sniegą iš pagrindinių miesto magistralinių kelių, tokių kaip Karaliaus Mindaugo, Savanorių pr., Jonavos g., Taikos pr.

Kauno gatvės ir šaligatviai nuolat valomi ir barstomi, tačiau visiškai išvalyti gatves trukdo šalikelėse palikti automobiliai.

Pirmadienį Kauno miesto Miesto ūkio departamento direktorius Jonas Žališkevičius kartu su Savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo ir Komunalinio ūkio skyriaus, UAB „Kauno švaros“, „Kelių remonto grupės“ ir VPK Patrulių rinktinės atstovais tarėsi, kaip miesto gatves išvaduoti nuo sniego, kai valymui trukdo šalikelėse palikti gyventojų automobiliai.

Sniego valymu Kauno gatvėse besirūpinančių bendrovių atstovų teigimu, su šia problema susiduriame jau ne pirmus metus. Žinoma, vairuotojai galėtų nestatyti automobilių ten, kur yra draudžiantys ženklai.

Praėjusiais metais su policijos pagalba buvo ieškomi tokių automobilių savininkai. Jeigu savininkų nepavykdavo greitai rasti, automobilis būdavo nutempiamas, o išlaidas turėdavo padengti transporto priemonės savininkas.

„Siekdami išvalyti pagrindines miesto gatves, pernai statėme laikinus ženklus, draudžiančius statyti automobilius. Porinėmis dienomis valydavome vieną gatvės pusę, o ne porinėmis – kitą pusę“, – sakė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Vedėjas taip pat pasiūlė apsvarstyti galimybę kai kuriose gatvėse pastatyti nuolatinius ženklus, kad, nepaisant metų laiko, miestą valančio bendrovės galėtų išvalyti gatves nuo sniego, lapų, šiukšlių, dulkių.

Buvo nuspręsta kartu su seniūnijų pagalba sudaryti gatvių sąrašą, kuriame būtų nurodytos tos gatvės, kur susidaro ypatingos problemos dėl paliktų automobilių.

„Gavus šį sąrašą, savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo ir Komunalinio ūkio skyriaus darbuotojai nuspręs, kokių priemonių konkrečioje gatvėje imtis: statyti laikinus, arba nuolatinius ženklus, draudžiančius automobilių statymą“, – teigė Miesto ūkio departamento direktorius Jonas Žališkevičius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: