(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Šeštadienį, spalio 9 dieną, nuo 18 valandos Kauno sporto halėje pagal Muay Thai (Tailando bokso) ir K-1 taisykles įvyks kovų turnyras “Ernesto Hoost taurė”. Daugkartinio pasaulio čempiono pagal K-1 taisykles Ernesto Hoost garbei rengiamame turnyre susikaus geriausi Lietuvos ir Olandijos kovotojai.

“Ernesto Hoost taurės” turnyre tarp Lietuvos ir Olandijos susitiks vieni pajėgiausių abiejų šalių kovotojai, savo šalių čempionai, daugkartiniai tarptautinių varžybų nugalėtojai bei prizininkai. Iš viso įvyks 10 dvikovų. Vienoje jų kovos moterys.

Renginys taip pat bus skirtas vieno seniausių ir garsiausių Lietuvos sporto kovų menų klubo “Titanas” 20 metų jubiliejui paminėti.

Į įspūdingą specialiai jo garbei skirtą taurės turnyrą Kaune atvyks ir keturis kartus pasaulio čempionas olandas Ernesto Hoost, pravarde “Mr. Perfect” – Misteris Tobulasis.

“Į Lietuvą atvažiuoju su labai dideliu susidomėjimu, nes turnyre Japonijoje mačiau jūsų kovotoją Remigijų Morkevičių, o Prahoje – Mindaugą Sakalauską. Todėl šiame turnyre tikiuosi išvysti gražias, profesionalų kovas”, – prieš skrydį į Lietuvą teigė legendinis K-1 kovotojas E.Hoost.

Iš Surinamo kilęs 189 cm ūgio, 108 kg svorio daugkartinis pasaulio K-1, Muay Thai, kikbokso bei daugelio turnyrų čempionas Ernesto “Mr. Perfect” Hoost plačiai išgarsėjo 1993 metais Japonijoje. Tuomet ketvirtajame raunde jis nokautavo kovotoją iš Tailando Changpuek Kiatsongrit ir tapo K-2 čempionu.

Po to E.Hoost kilo į viršūnes ir net keturis kartus tapo prestižinio japonų įkurto K-1 turnyro pasaulio čempionu, iškovojęs “World Grand Prix” titulą!
Daugkartinis pasaulio čempionas E.Hoost į Kauną atvyksta su labai pajėgia Olandijos rinktine. Kartu atvyksta kylanti K-1 žvaigždė Tyron Spong, kuris padės E. Hoost sekunduoti Olandijos kovotojams.

Lietuvos komandoje žiūrovai išvys žinomus kovotojus Mindaugą Sakalauską, Karolį Liukaitį, Edvardą Norkeliūną, Vaidą Valančių, Ernestą Dapkų ir kitus.

Efektinga kova prognozuojama ir tarp moterų, kai susirungs Liubov Mockevičienė (buvusi Jakimova) ir Olandijoje gyvenanti bei sportuojanti garsi lenkų kovotoja Joanna Jedrzejczk.

“Mes nesirengiame pasipriešinti, mes rengiamės juos nugalėti. Tačiau bus nelengva, nes olandai yra vieni stipriausių kovotojų pasaulyje”, – prieš Lietuvos ir Olandijos kovotojų turnyrą žadėjo Kauno “Titano” klubo įkūrėjas, prezidentas ir treneris Marius Misiūnas.

“Ernesto Hoost taurės” turnyre bei “Titano” klubo 20 metų jubiliejaus proga dalyvaus ir vienas garsiausių Lietuvos dainininkų Egidijus Dragūnas. SEL grupės lyderis atliks savo legendinę dainą “Titanas”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: