(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Balandžio 15 dieną, Panevėžyje, lopšelyje – darželyje „Vyturėlis“ įvyko pirmasis projekto „Mažojo trikrepšio turas per Lietuvą“ seminaras. Į renginį susirinko daugelio Panevėžio darželių, švietimo skyriaus, taip pat „Vaiko širdies asociacijos“ atstovai.

Seminarą vedė delegacija iš Kauno, tautinio olimpinio komiteto sekretorius, Lietuvos sporto muziejaus direktorius Pranas Majauskas, kūno kultūros pedagogė Daiva Statkevičienė bei jos kolegė, Kauno lopšelio darželio „Ąžuoliukas“ direktorės pavaduotoja ugdymui Loreta Spranaitienė, „Išeivijos idėjų centro“ atstovai Rimantas Dailidonis, Modestas Mastavičius ir Laurynas Vaclovas Verpetinskas.

Renginys prasidėjo vaikų lopšelio – darželio „Vyturėlis“ auklėtinių paruošta menine programa, šokiais, vaidinimu bei himno atlikimu. Susirinkusius svečius džiugino vaikų entuziazmas, artistiškumas bei gera nuotaika.

Netrukus, iš varlių, beždžionių bei ufonautų kostiumų išsivadavę vaikai, šoko į sportines aprangas bei klusniai vykdė kūno kultūros pedagogės Daivos Statkevičienės užduotis. Atlikę nuotaikingas užduotis, vaikai pasiskirstė į tris komandas ir rungtynės prasidėjo. Žaidė 2 berniukų ir viena mergaičių komanda.

Varžybos, kaip ir visos trikrepšio rungtynės, pasižymėjo nuotaika, kovinga, tačiau draugiška atmosfera.

Pristačius pagrindines žaidimo taisykles į aikštelę buvo pakviesti ir renginio svečiai. Greitai atsirado norinčių išbandyti savo jėgas žaidime. Pirmieji 6 buvo paskirstyti į dvi mišrias komandas, vienas vaikinas, dvi merginos. Suaugusieji stengėsi neatsilikti nuo vaikų, grūmėsi, kovojo, džiaugėsi.

Paskutiniu renginio akcentu tapo, instruktorės Daivos Statkevičienės paskaita apie trikrepšio žaidimą. Specialistė paaiškino taisykles ir ragino jas interpretuoti pagal vaikų amžių ir sugebėjimus. Žaisdami trikrepšį vaikai jaučiasi laimingi, tinkamai išnaudoja savo energiją, lavina kūno kultūrą bei charakterį – būtent tokia šio žaidimo paskirtis, nereikėtų vaikų apkrauti begalėmis taisyklių ir draudimų.

Visas šis krepšinio turas skirtas pritraukti visuomenę į pasiruošimą Europos čempionatui. Įtraukti mūsų svarbiausią grandį – vaikus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: