Kleckas.lt archyvo nuotr.

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį toliau nagrinėja Darbo partijos vadinamosios juodosios buhalterijos bylą.

Teismas posėdyje skaito liudytojų, kurie į teismą neatvyko dėl pateisinamų priežasčių, parodymus.

Stebėti posėdį buvo atvykę maždaug pusšimtis partijos narių. Ne visi jie, taip pat žiniasklaidos atstovai tilpo maždaug 60-70 kvadratinių metrų salėje. Dauguma atvykusių žiūrovų – vyresnio amžiaus žmonės.

“Mes norime dalyvauti posėdyje, posėdis viešas, teisiama partija”, – buvo girdėti susirinkusiųjų šūksniai.

Du žiūrovai BNS sakė atvažiavę iš Šiaulių, kartu su jais iš šio miesto atvyko apie 30 žmonių. Garbaus amžiaus šiaulietis piktinosi, kad kėlėsi penktą ryto, bet į salę nepateko.

Šioms mintims pritarė ir teisiamas Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas. Jis bendražygiams pristatė partijai teisme atstovaujantį advokatą Vladimirą Buslovičių.

“Čia mes pasamdėme, o čia valstybė davė nemokamai”, – partijos nariams sakė V.Uspaskichas, rodymas į vienoje pusėje sėdinčius samdytus, o kitoje – valstybės paskirtus gynėjus sakė politikas.

Prasidėjus posėdžiui visi žiūrovai teisėjų buvo išprašyti iš salės, nes pritrūko vietos kaltinamiesiems.

Pasipiktinę “darbiečiai” sakė rašysiantys skundus ir patraukė į centrinę partijos būstinę.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų.

Darbo partijos pirmininkas V.Uspaskichas, Seimo pirmasis vicepirmininkas Vytautas Gapšys, Seimo narė Vitalija Vonžutaitė Vilniaus apygardos teisme teisiami dėl to, kad eidami vadovaujančias pareigas Darbo partijoje nuo 2004 iki 2006 metų Vilniuje organizavo apgaulingą partijos buhalterinės apskaitos tvarkymą. Šioje byloje be minėtų trijų parlamentarų kaltinama pati Darbo partija ir buvusi jos finansininkė Marina Liutkevičienė.

Praėjusių metų spalio 26 dieną prokuroras Saulius Verseckas pateikė prašymą teismui kaltinimus perkvalifikuoti į sukčiavimą.

Darbo partijos atstovai kategoriškai atmeta kaltinimus ir bylą sako esant politine.

Ši byla teismą pasiekė dar 2008 metų balandžio 14 dieną ir nuo to laiko nagrinėjama su didelėmis pertraukomis.

Šiuo metu valdančiajai koalicijai priklausančios Darbo partija bei partija “Tvarka ir teisingumas” derasi dėl jungimosi.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: