© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vienas Silicio slėnio miestas Steve’o Jobso (Stivo Džobso) vaikystės namams suteikė “istorinės vertybės” statusą – dėl to, kaip legendinis “Apple” įkūrėjas pakeitė pasaulį.

Los Altoso istorinio paveldo komisijos nariai pirmadienį vakare sprendimą dėl vienaaukščio, rančos stiliaus namo ypatingo statuso priėmė vienbalsiai.

“Tai “Apple Computer Company” įkūrėjo Steve’o Jobso vaikystės namas”, – sakoma komisijos komentare.

“Šioje vietoje taip pat buvo įkurta “Apple Computer Company” ir surinkti pirmieji 50-100 “Apple” kompiuterių, o tokia įvykių seka reikšmingai prisidėjo prie vietos istorijos ir Kalifornijos bei Jungtinių Valstijų kultūrinio paveldo”, – pažymėjo komisija.

Procesas skirti tokį statusą, kuris taip pat reiškia suvaržymus renovacijoms ar rekonstrukcijoms, užtruko dvejus metus. Šis namas dabar priklauso velionio S.Jobso seseriai Patriciai Jobs (Patrišijai Džobs).

Garsusis garažas, kuriame S.Jobsas ir Steve’as Wozniakas (Stivas Vozniakas) pasėjo “Apple” sėklas, išliko nepakeistas, išskyrus naujas duris, sakoma komisijos pranešime.

Namas buvo pastatytas 1951 metais ir laikomas ypatingu dėl vaidmens, kurį suvaidino S.Jobso gyvenime, o ne dėl architektūros, nurodo komisija.

Iš pradžių namas priklausė S.Jobso įtėviams.

S.Jobsas mirė 2011 metų spalį, būdamas 56 metų, po kelerius metus trukusios kovos su vėžiu.

Šio vizionieriaus, kuris inicijavo mobilios kompiuterijos revoliuciją su “iPhone”, “iPad” ir “iPod”, atminimą yra pagerbę įvairiausi žmonės, nuo valstybių vadovų ir įžymybių iki paauglių, kuriems patinka “Apple” prietaisai.

Reklama: Garažo Pakeliami Vartai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: