(c) organizatorių archyvo nuotr.

Vasario 26 – 27 dienomis laisvalaikio centre „Kauno Undinė” įvyko 2011 metų “Lietuvos pool-8 čempionatas”. Nugalėtojų taurės taip ir pasiliko Kaune, nes pirmąsias vietas laimėjo kauniečiai Alberta Šimkevičiūtė ir Paulius Tamkevičius.

Varžybos truko visą savaitgalį. Šeštadienio rytą buvo ištraukti burtai ir iki pat vakaro žaidžiamos atrankinės kovos. Iš viso čempionate susikovė 86 profesionalūs pulo žaidėjai iš visos Lietuvos, tarp kurių buvo 17 moterų ir 69 vyrai. Šeštadienio vakare paaiškėjo stipriausi turnyro dalyviai, kurie toliau kovėsi sekmadienį.

15 valandą prasidėjo pusfinaliai, o 17 h finalai. Vyrų finale susitiko Paulius Tamkevičius ir Leonas Mončiunskas. Susitikimą tvirtai pradėjo Paulius, kuris po pirmųjų penkių susitikimų rezultatu 4:1 buvo priekyje, bet daugkartinis biliardo turnyrų nugalėtojas Leonas dar nesiruošė pasiduoti. Vis dėlto  jis nesugebėjo pasivyti konkurento bei persverti rezultato savo naudai. Taigi Paulius Tamkevičius rezultatu 7:2 pirmą kartą tapo Lietuvos pool-8 čempionu.

Moterų grupėje žaidėjos šeštadienį siekė patekti į pusfinalį bei išsikovoti vietą stipriausiųjų ketverte. Jau pirmąją dieną buvo sulaukta netikėtumų. Į stipriausių merginų aštuntuką nepavyko pakliūti A. Jarušauskaitei, kuri buvo laikyta šio čempionato favorite. Kauno biliardo klubo “Entry” atstovei dėl patekimo į aštuntuką teko pripažinti bendraklubės G. Aleknaitės pranašumą.

Pusfinalį pasiekė A. Šimkevičiūtė, E. Daunoraitė, G. Aleknaitė ir S. Milišauskaitė. Reitingo lyderės Alberta ir Simona nesunkiai įveikė savo priešininkes. Finalinį susitikimą itin užtikrintai pradėjo Alberta, kuri laimėjo pirmąsias dvi partijas. Tačiau vilnietei pavyko pasivyti kaunietę ir tolimesnė kova vyko taškas į tašką. Siekiant išsiaiškinti nugalėtoją prireikė kontrolinės partijos, kurioje pergalę šventė biliardo klubo “Club9” narė Alberta Šimkevičiūtė.

Monika Žiūkaitė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: