darbopartija.lt archyvo nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) prezidentei ir premjerui pateiktoje medžiagoje turbūt buvo kalbama apie Vydo Gedvilo susitikimus su verslininkais, sako Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas.

“Ta informacija labai paprasta, paimta iš laikraščių, kad susitiko su verslininkais. O ką – su verslininkais politikai nebegali susitikti? Gali”, – BNS sakė V.Uspaskichas.

Jis teigė, kad STT įtarimų galbūt sukėlę V.Gedvilo susitikimai vyko “turbūt” jam dar esant Seimo pirmininku.

“Čia tik pasisveikini – ir iš karto… neatsimenu dabar, kas (jie), bet tai buvo elementarūs Lietuvos verslininkai, ne priešai”, – tikino jis.

Paklaustas, kaip vertina prezidentės sprendimą neskirti V.Gedvilo švietimo ministru remiantis minėta STT pažyma, jis apkaltino prezidentę laikantis “dvigubų standartų”.

“Iš kitos pusės, jei pati prezidentė kandidatuotų į ministrus ir jos praeitį ištrauktų – tai jai visiškai negalima niekur kandidatuoti, aš taip suprantu”, – pareiškė V.Uspaskichas.

Jis sakė, kad bus siekiama išslaptinti STT pažymą, iki tol nauji kandidatai į šį postą nebus svarstomi.

Prezidentė D.Grybauskaitė ketvirtadienį pranešė, kad neskirs Darbo partijos atstovo V.Gedvilo švietimo ir mokslo ministru, atsižvelgdama į Specialiųjų tyrimų tarnybos pateiktą informaciją. Pasak prezidentės, STT”pateikti duomenys neleidžia net svarstyti šios kandidatūros teikimo į ministrus”.

“Neįtikėtina, kad premjeras, turėdamas tokią svarią informaciją, ryžosi teikti šią kandidatūrą”, – žurnalistams Prezidentūroje ketvirtadienį sakė D.Grybauskaitė.

Prezidentei ir premjerui pateikta STT pažyma yra nevieša. Premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad joje esanti informacija neužkerta galimybės skirti V.Gedvilą ministru.

Premjeras trečiadienį BNS sakė pats skaitęs minėtą pažymą ir ji tikrai esanti palanki “darbiečių” siūlomam kandidatui. “Aš ją skaičiau, kad ji yra palanki. Tikriausiai lietuviškai moku perskaityti”, – tvirtino Vyriausybės vadovas.

V.Gedvilas Darbo partijai priklauso nuo 2004 metų, Seime dirba trečią kadenciją.

55 metų V.Gedvilas nuo 2012 metų lapkričio iki 2013 metų spalio buvo Seimo pirmininkas, šiuo metu yra Seimo pirmininkės pavaduotojas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: