(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Prasidedant naujam semestrui aukštosiose mokyklose, Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) paskelbė “Studentų apdovanojimus 2010”.

“Praėję metai išties buvo kupini studentams svarbių įvykių ir nebuvo lengvi nei vienai aukštojo mokslo sistemos grupei. Džiugu, jog beveik 8000 studentų skyrė savo balsus išreikšdami pritarimą svarbiausiems, nors ir ne patiems pozityviausiems įvykiams, tačiau savo balsais studentai primena, kad jų nuomonė gali būti išsakyta garsiai, paskatinant už gražias iniciatyvas ar skiriant minusus už neatliktus darbus“, – sveikindamas susirinkusius sakė LSAS prezidentas Arūnas Mark.

Beveik pusė balsavusių studentų “Metų minusą” skyrė LR Švietimo ir mokslo ministerijai už įvestas „baudas“ nutraukus studijas, nors jos ir prieštarauja LR Konstitucijai.

“Metų dilema” studentai pripažino Lietuvos aukštųjų mokyklų neapsisprendimą: priimti visus studentus, net ir turinčius 1,6 stojamojo balo ir “pasipinigauti”, ar vis tik įsivesti kartelę ir priimti gabiausius stojančiuosius. Metų dilemos nominacija atiteko Lietuvos universitetų rektorių konferencijos prezidentui Romualdui Ginevičiui bei Lietuvos kolegijų direktorių konferencijos prezidentui Gintautui Bražiūnui su užuomina išspręsti šį galvosūkį.

“Metų iniciatyva” studentų sprendimu atiteko LR Ūkio ministrui Dainiui Kreiviui už iniciatyvą bandyti spręsti jaunimo nedarbo problemas mokestinėmis lengvatomis darbdaviams.

“Metų protestu studentiškai” tapo Solidarių Lietuvos studentų (SOLISTŲ) protesto akcija “Nebūk plyta sienoje”, nukreipta prieš vykdomos aukštojo mokslo reformos principus bei neigiamas pasekmes.

Nominacijoje “Žodis – ne žvirblis” studentai neabejodami rinkosi Vilniaus universiteto rektoriaus Benedikto Juodkos frazę “Su pusantro balo į aukštąsias mokyklas įstoja beveik debilai”.

Studentų sprendimu “Metų šmaikštuolio” nominacija atiteko LR Švietimo ir mokslo ministrui Gintarui Steponavičiui už jo mintis “Kas per “lūzerio” mentalitetas mumyse glūdi, kad mes iš karto save regime kaip negausiančiais valstybės finansavimo?”. Tuo tarpu “Metų kuriozo” nominacija atiteko studentėms, už prisitaikymą prie krizės: ekonominis sunkmetis Lietuvoje paskatino daugiau studenčių rinktis prostitutės amatą.

“Studentų pagarbos apdovanojimą” studentai skyrė iš karto dviems nominantams – Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) projektui “Misija Sibiras” už patriotiškumo ir pilietiškumo skatinimą bei “Acmefilm” kartu su “Nacionaline donorų akcija” ir “Kraujo donorystės centru”  už kraujo donorystės akciją “Studente, ką Pjūklas atima, tu gali išgelbėti” skirtą padovanoti kraujo ir padėti tiems, kuriems to labiausiai reikia. “Metų studentų padėka” skirta rašytojui Juozui Erlickui  “už iki skausmo teisingą humorą”.

“Metų studentų renginiu” buvo pripažintas Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos projektas “Tyrėjų naktis 2010”. “Metų studentų sporto pasiekimo” nominacija daugumos studentų balsų sprendimu atiteko Lietuvos jaunių krepšinio rinktinei, laimėjusiai Europos jaunių krepšinio čempionatą.

“Metų verslininku” studentai pripažino Lietuvos studentų sąjungos prezidentą Dainių Dikšaitį, už studentų pinigus bandžiusiam įgyvendinti organizacijos plėtrą.

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: