(c) Krs.lt archyvo nuotr.

Rugsėjo 23 dieną Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje (Garliava, Vytauto g. 21,) atidaryta menininkų iš Suomijos Salo miesto tapybos, skulptūros, keramikos ir stiklo kūrinių paroda „Salo stiliumi“.

Atnaujintoje bibliotekos salėje pristatyta septynių dailininkų kūryba: Eijele Antis (skulptūra), Ekstriomas Eras (tapyba), Halis Pekas (tapyba), Hutri Laina (tapyba), Kurcė Taina (keramika), Levantas Lauris (stiklas), Virtoma Hana (stiklas). Paroda vyks iki spalio 29 dienos darbo dienomis nuo 10 iki 19 valandos, šeštadienį – nuo 10 iki 16 valandos.

Praėjusių metų gruodį 21 menininkas iš Suomijos savo darbų parodą Kauno rajono ir miesto gyventojams pristatė Kauno valstybiniame dramos teatre. „Džiaugiuosi, kad šiemet jūsų darbai jau gali būti eksponuojami naujai įrengtoje Garliavos viešosios bibliotekos salėje. Tai viena pirmųjų parodų šioje erdvėje. Jau ketverius metus trunkanti Kauno rajono ir Salo miesto menininkų draugystė ne tik praplečia kūrėjų akiratį, galimybes keistis kūrybinėmis idėjomis, bet ir praturtina meno mylėtojų kultūrinį gyvenimą“, – teigė Kauno rajono savivaldybės mero pirmoji pavaduotoja Nijolė Kliučienė.

Trumpos viešnagės metu svečiai iš Suomijos lankysis Taurakiemio seniūnijoje, Piliuonos kultūros centre, Pažaislio vienuolyne, Kauno Rotušėje. Paroda „Salo stiliumi“ – tai bendras Salo miesto dailės galerijos „Mėlynasis namas“, Suomijos Turku srities Donelaičio draugijos ir Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus projektas.

Rūta Vaitkevičiūtė, Kauno rajono savivaldybė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: