AP-Scanpix nuotr.

Du kėliniai – tai dar ne visos rungtynės. Tokią pamoką trečiajame olimpinio krepšinio turnyro mače gavo Lietuvos rinktinė.

Kęstučio Kemzūros auklėtiniai 74:82 (21:25, 22:14, 9:20, 22:23) nusileido Prancūzijos rinktinei ir A grupėje patyrė antrą nesėkmę per trejas rungtynes.

Šis pralaimėjimas praktiškai reiškia tai, kad lietuviai pogrupyje nebepakils aukščiau ketvirtosios vietos.

Solidžiai žaidę du kėlinius, mūsiškiai subyrėjo po ilgosios pertraukos. Strigdami prancūzų gynyboje, lietuviai per ketvirtį sukrapštė vos 9 taškus ir per paskutines 10 minučių turėjo iš paskutiniųjų vytis varžovus.

Puolimas atsigavo tik tada, kai prancūzų persvara pasiekė 16 taškų (70:54). Spurtavę 7:0, lietuviai sumažino atsilikimą iki devynių taškų, o po Simo Jasaičio tritaškio komandas teskyrė 8 taškai (68:76).
Po netaiklios prancūzų atakos Šarūnas Jasikevičius galėjo dar labiau sumažinti atsilikimą, tačiau nepataikė iš baudos aikštelės, o Tony Parkeris baudų metimais įtvirtino pergalę.

Parkeris sužaidė geriausias rungtynes olimpiadoje, pelnydamas 27 taškus ir pataikydamas 9 metimus iš 14 (64 proc. taiklumas). Iki šių rungtynių jis krepšį atakavo vos 28,6 proc. taiklumu.

Dar įspūdingiau pasirodė Nicolas Batumas, surinkęs net 32 naudingumo balus.

Pirmoje mačo pusėje lietuviai diktavo savo sąlygas. Atsigavusi po greito nokdauno (6:15), Martyno Pociaus vedama rinktinė kėlinio pabaigoje sumažino atsilikimą iki 21:22.

Antrajame kėlinyje po Antano Kavaliausko dvitaškio ir Pociaus tritaškio mūsiškiai pirmą kartą pirmavo – 26:25. Įpusėjus mačui persvara buvo 4 taškai (43:39).

Tačiau antroji mačo dalis tapo kita istorija. Per pirmus du kėlinius suklydę vos 5 kartus, mūsiškiai ėmė strigti po ilgosios pertraukos. Per penkias minutes jie tepelnė 3 taškus ir prancūzai pradėjo tolti (49:46). Po Kleizos baudos rezultatas paskutinį kartą rungtynėse buvo lygus (49:49), po to prancūzai pelnė 7 taškus iš eilės ir nebesižvalgė atgal.

Lietuvos rinktinė: Linas Kleiza 17, Martynas Pocius 15, Simas Jasaitis 11, Mantas Kalnietis 6 (0/5 trit.), Antanas Kavaliauskas 5, Jonas Mačiulis, Renaldas Seibutis, Darius Songaila ir Jonas Valančiūnas po 4, Rimantas Kaukėnas ir Šarūnas Jasikevičius (5 rez. perd., 4 kld.) po 2.

Prancūzijos rinktinė: Tony Parkeris 27 (7/11 dvit.), Nicolas Batumas 21 (7/9 dvit.), Borisas Diaw 10, Nando De Colo ir Michaelis Gelabale po 8.

Kitas rungtynes lietuviai žais šeštadienį, 16.30 val., su JAV rinktine. Grupės turnyrą mūsiškiai pabaigs pirmadienį, dvikova su Tuniso krepšininkais.

Kęstutis Kemzūra:

„Sužaidėme neblogai, bet ne 40 minučių. Su tokia komanda kaip Prancūzija gerai reikia žaisti visas 40 minučių. Trečiajame kėlinyje prancūzai žaidė agresyviau ir pablogino mūsų sprendimus. Tada nusileidome jiems ir kovoje dėl kamuolių, nors šiaip neblogai kovojome. Diaw buvo labai aktyvus, ir aišku, nesisekė sustabdyti Parkerio. Be to, mums reikia įmesti metimus. Jeigu pirmoje pusėje pataikėme, gerai žaidėme, tai trečiame kėlinuke antroje pusėje neįmėtėme, klydome, prasižengdavome. Bandėme vytis, kabintis, bet tai nepavyko.”

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: