(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras ir Lietuvos kūno kultūros akademija kviečia kauniečius paminėti Pasaulinę sveikatos dieną – Balandžio 7 – tąją įdomia ir naudinga veikla. Šią dieną mieste netrūks smagių renginių, o norintys galės dalyvauti įvairiuose įdomiuose, netradiciniuose užsiėmimuose, kurie visi tą dieną yra nemokami. Pamėginti kažką naujo tą dieną galės ir mažas, ir jaunas, ir daug patyręs.

“Pasaulinė sveikatos organizacija kviečia atverti viešąsias erdves sportiniams renginiams. Lietuvos kūno kultūros akademija turi įvairių bazių, kuriose galima sportuoti. Balandžio 7-ąją, Pasaulinės sveikatos dieną, kviečiame į įdomius renginius: mankštas darželinukams ir senjorams, varžybas mokiniams, mokytojams. Laukiame visų kauniečių”,- sako vienas iš renginio organizatorių, Lietuvos kūno kultūros akademijos Socialinių ir humanitarinių mokslų katedros lektorius Saulius Kavaliauskas. Jis primena, kad į mankštą baseine ir rekreacijos procedūras senjorams, kai kurias kitas varžybas, būtina registruotis. Šventės rengėjai tikisi sulaukti šimtų kauniečių, norinčių aktyviai ir įdomiai praleisti dieną.

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė Justina Satkevičiūtė kviečia kauniečius susirūpinti savo sveikata ne tik Pasaulinę sveikatos dieną, tai būtina nepamiršti kasdien, tačiau balandžio 7 -toji yra puiki proga pradėti geruosius pokyčius savo gyvenime. Šią dieną Kauno gyventojai kviečiami į renginius, kurie visi yra nemokami.

Pasaulinė sveikatos diena kiekvienais metais švenčiama balandžio 7 dieną. Pirmą kartą Pasaulinės sveikatos organizacijos siūlymu ji paminėta 1950 m. Šią dieną visame pasaulyje diskutuojama apie visuomenės sveikatos problemas, skatinama kuo daugiau žmonių pamąstyti apie savo gyvenseną ir apsispręsti gyventi sveikiau.

Šių metų Pasaulinės sveikatos dienos tema- “1000 miestų – 1000 gyvenimų”. Jos tikslas atverti viešąsias erdves – parkus, mokyklas, sporto bazes, visuomenės sveikatinimo renginiams, o miesto savivaldybėse rengti diskusijas, susitikimus. Šią dieną taip pat siekiama riboti motorinių transporto priemonių eismą miestuose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: