(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Švietimo ministras Gintaras Steponavičius penktadienį lankėsi Kauno J. Tumo – Vaižganto vidurinėje mokykloje ir pasveikino pedagogų kolektyvą bei mokinius mokyklos 90-mečio proga. Jubiliejus bus minimas šeštadienį.

Mokyklos direktorė Lydija Merfeldienė trumpai papasakojo ministrui apie mokyklos dabartį ir ateitį, apie renovaciją ir norus įgyvendinti gražius projektus vis gražėjančioje mokykloje.

Kartu su ministru G. Steponavičiumi mokykloje lankėsi Savivaldybės mero pavaduotojai Loreta Kekienė, Algimantas Kurlavičius, Švietimo ir kultūros departamento direktorius Edmundas Balasevičius bei Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.

Svečiai apžiūrėjo mokyklos muziejų, kuriame gausu įdomių eksponatų, menančių 1934 m ir kt. Tokių eksponatų nė su žiburiu nerastume jaunesnėse mokyklose. Ministras kartu su mero pavaduotoja atsisėdo į senovinį suolą, abu prisipažino, kad ir jie piešė ant suolų, o paskui talkų metu tuos suolus šveisdavo – naikindavo piešinius.

G. Steponavičius susitiko su mokytojais ir mokiniais. Mokytojams ministras įteikė padėkos raštus.
„Stengiamės, kad būtų kuo mažiau popierizmo, kad mokytojams daugiau laiko liktų tiesioginiam darbui. Turbūt pastebėjote, kad šių metų dienynai žymiai plonesni negu buvo anksčiau. Mūsų tikslas kartu su jumis išugdyti jaunimą, kuris ne tik kaltų žinias, bet ir kūrybiškai mąstytų. Kalbu apie kūrybiškumą ne tik meno srityje. Kūrybiškumas reikalingas ir matematikoje, ir sporte. Be abejo, jums rūpi, kokiu keliu pasuks jūsų mokykla, kokį sprendimą priimsite dėl ateities. Ar mokykla taps gimnazija, ar progimnazija. Reikia priimti patį geriausią sprendimą.

Mokinių skaičius mažėja, todėl mažėja ir mokytojų darbo krūvis. Nors tik 5 procentais sumažėjo mokytojų atlyginimai, bet suprantu, kad jie mažėja ir dėl darbo krūvio, tai neišvengiama.
Labai norėčiau, kad jūsų mokykloje visada būtų šiltai bendraujama. Visada reikia pagalvoti, kaip bendrauti su draugu, su mokiniu, su visais aplinkiniais. Kartais vienas negeras žodis įžiebia konfliktą, o to neturėtų būti”, – kalbėjo ministras G. Steponavičius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: