(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Tarptautinė studentų organizacija AIESEC bei 10 įvairių šalių bei kultūrų atstovų pirmadienį (spalio 12 d., 16-18 val.) Kauno Akropolio lankytojus kvietė iš arčiau susipažinti su dar nematytomis tradicijomis, paragauti nacionalinių valgių bei gėrimų, paklausyti pasakojimų apie gražiausius pasaulio kraštus, išgirsti dainų bei kartu pašokti.

„Iš pradžių kiek jaudinausi, nes apie savo šalį pirmą kartą pasakojau tokiai didelei auditorijai žmonių. Tačiau džiaugiuosi, kad daugeliui patiko tiek pačio krašto pristatymas, tiek ir mano rodytos reklamos, linksmai ir nekasdieniškai kalbančios apie Kanadą tokią, kokią ji yra iš tiesų“, – po savo pasirodymo ant Kauno Akropolio scenos įspūdžiais dalinosi kanadientis Metju.

Per dvi valandas savo šalis ir jų kultūras pristatė dalyviai iš Čekijos, Slovakijos, Armėnijos, Lenkijos, Kanados, išskirtiniais pasirodymais nužiugino rusų, totorių, ukrainiečių bei armėnų atstovai Lietuvoje. Užsieniečius su šalies kultūra supažindino bei mums nuotaikingus lietuvių liaudies žaidimus priminė korporacija „NEO-Lithuania“. Atskirą programą paruošė ir patys organizatoriai, tarptautinė studentų organizacija AIESEC.

„Mums svarbiausia buvo pamatyti linksmus veidus. Žmonės šypsojosi, plojo dalyviams, linksminosi kartu su jais ir nuoširdžiai domėjosi kiekviena kultūra, vadinasi, mes įgyvendinome viską, ko siekėme“, – atviravo „Tautų mugės“ organizatorius Vaidotas Dirmeikis.

Į „Tautų mugę“ atėję kauniečiai ir miesto svečiai galėjo ne tik stebėti pasirodymus scenoje, bet ir paskanauti tradicinių valgių, paragauti nacionalinių gėrimų bei pabendrauti su užsienio svečiais, kurie tikino tokiame renginyje mielai sudalyvautų ir kitąmet.

„Tautų mugė“ – tai renginys, kurio pagrindinis tikslas – skatinti visuomenės tarpkultūrinį jautrumą, laužyti nusistovėjusius stereotipus ir neigiamas nuostatas apie kitas kultūras.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: