(c) KaunoŽinios.lt archyvo nuotr.

Tarptautinė skubių verslo siuntų bendrovė „TNT Lietuva“ net ir sunkmečiu sėkmingai vykdo veiklą ir investuoja į aktyvėjantiems klientams patogesnius sprendimus. Šio mėnesio pradžioje pagrindinis bendrovės oro siuntų terminalas Kaune perkeltas į naujas – modernesnes, saugesnes ir technologiškai pranašesnes – patalpas. Į plėtrą būtent Kaune bendrovė investuoja, nes mato buvimo Lietuvos centre teikiamą naudą klientams – operatyvumą. Technologiškai pranašesnės naujosios patalpos siuntų gabenimo greitį leis dar labiau padidinti.

Erdvesnio, saugesnio ir technologiškai pranašesnio terminalo teikiamą naudą ypač pajus Vakarų Lietuvos verslininkai, nes siuntos juos pasieks dar greičiau, o ir jie turės daugiau laiko paruošti siuntas eksportui. Be to, daug gamybinių įmonių yra būtent Kaune – joms taip pat labai aktualu kuo greičiau siuntas gauti ir siųsti.

Naujosios „TNT Lietuva“ oro terminalo patalpos yra gerokai erdvesnės, modernesnės, turi naują siuntų sandėlio įrangą, dėl ko pagreitėjo siuntų iškrovimas ir pakrovimas. Patalpos geresnės ir saugumo atžvilgiu – įdiegta saugumo sistema, kurios reikalauja jau turimas „TNT Lietuva“ TAPA sertifikatas (juo sertifikuotas Vilniaus terminalas). Ši sistema apima stebėjimo kameras, ribotą galimybę prieiti prie patalpų, kur saugomos siuntos, tam tikras saugumo procedūras, kurių turi laikytis darbuotojai ir klientai.

„Kaune įsikūrėme 2003-iaisiais – nuo to laiko augome siuntų, klientų ir savo darbuotojų skaičiumi, taigi „išaugome“ iš senųjų patalpų. Esame tikri, kad „TNT Lietuva“ oro terminalas turi būti būtent čia, todėl investavome į naujų patalpų įrengimą vėlgi būtent šiame mieste. Buvimas šalies centre padeda efektyviau aptarnauti visos Lietuvos klientus, dėl to „pasilikti“ Kaune, čia įsitvirtinti esame nusiteikę rimtai“, – planus atskleidžia „TNT Lietuva“ vadovas Aivaras Sebeckis.

„TNT Lietuva“ jaučia siuntų rinkos atsigavimą – gabentų siuntų skaičius 4 ketv. palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai išaugo 22 proc. Ypač daug, net 91 proc. padidėjo krovinių importas iš Kinijos. Tam įtakos turi ir prieššventinis laikotarpis – padidėjo poreikis atsisiųsti verslo dovanų, kurių dauguma yra gaminamos būtent Kinijoje. Taip pat pastebimas stambesnių oro siuntų skaičiaus augimas. Iš Lietuvos – dėl vis daugiau užsakymų gaunančių Lietuvos gamintojų. Į Lietuvą – ypač iš JAV ir Tolimųjų Rytų šalių – dėl šių šalių rinkų aktyvėjimo bei TNT naujai nutiestų efektyvesnių maršrutų, leidusių klientams pasiūlyti itin konkurencingas kainas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: