Organizatorių archyvo nuotr.

Keliuose elektromobilius sutinkame vis dažniau, o ir vairuotojai gerėjant sąlygoms bei tobulėjant technologijoms vis dažniau pagalvoja apie galimybę persėsti prie elektromobilio vairo. Vis dėlto dar sklando daugybė mitų – dažnai manoma, kad elektromobilių įkrovimas namuose yra brangus, nepatogus ir apsunkina gyvenimą. Šiame straipsnyje pateiksime net penkias priežastis, kodėl tai geriausias būdas pasirūpinti elektromobilio baterija.

Patogus krovimas, kurio nereikia planuoti

Elektromobilių įkrovimo stotelėmis mieste ir prie prekybos centrų ar didelių biurų naudojasi daugybė vairuotojų. Dėl to kartais gali tekti palaukti, kol vieta krovimui atsilaisvins. Dėl to elektromobilių įkrovimas namuose yra daug patogesnis sprendimas – čia galite krauti bateriją tada, kada norite. Itin patogu elektromobilį namuose įkrauti naktį, kad ryte jis būtų pasirengęs dienos kelionėms.

Greitesnis ir saugesnis elektromobilio krovimas

Namuose įrengiamos elektromobilių įkrovimo stotelės yra apsaugotos nuo perkaitimo, todėl galite krauti transporto priemonę visiškai saugiai. Jums nereikia palikti automobilio aikštelėje ar kitoje vietoje, kur jis gali patraukti ilgapirščių dėmesį – namuose krauti automobilį visada yra saugiau, be to, dažnai stotelės įrengiamos privačioje teritorijoje ar garaže.

Elektromobilių įkrovimas namuose paprastai yra greitesnis, nes stotelės įrengimo metu įranga yra priderinama prie elektromobilio poreikių. Taigi, tokiu būdu baterijos gali būti įkraunamos visu pajėgumu ir pilnam įkrovimui reikia mažiau laiko. Gali atrodyti, kad tai nėra svarbu, nes vis tiek reikės laukti, kol baterijos įsikraus, tačiau skubant tikrai įvertinsite net ir keleto minučių pranašumą.

Elektromobilių įkrovimas namuose kainuoja pigiau

Jei gerai atliksite namų darbus, tai elektromobilių įkrovimas namuose kainuos pigiau. Reikėtų atidžiai išanalizuoti elektros tiekėjų pasiūlymus ir pasirinkti gerą planą – taip mokėsite mažiau. Be to, turint savo krovimo stotelę jums nebereikės mokėti už viešąją infrastruktūrą, tad bendros išlaidos bus mažesnės, o krovimo stotelės įranga vidutiniškai atsiperka per dviejų metų laikotarpį.

Norite sutaupyti dar daugiau? Pasitelkite į pagalbą saulę – naudojant saulės kolektorius elektromobilį galima krauti nemokamai. Deja, šiuo metu tokia galimybė suteikiama tik individualių namų savininkams.

Investicijos į krovimo įrangą greitai atsiperka

Kai kurie elektromobilių vairuotojai delsia pasirūpinti galimybe krauti savo automobilį namuose, nes mano, kad tam reikės labai didelių investicijų. Tačiau iš tikrųjų atidėliodami krovimo stotelės įrengimą namuose, tik švaistote savo pinigus – specialistai skaičiuoja, kad stotelės įrengimui atsipirkti reikia vos dvejų metų laikotarpio arba dar mažiau, jei važinėjate išties daug.

Galimybė pasinaudoti parama

Valstybė skatina aplinkai draugiškus sprendimus, todėl įsirengiantiems krovimo stoteles namuose yra siūloma parama. Ja gali pasinaudoti ir individualių namų, ir daugiabučių gyventojai, tad tai geras būdas sumažinti išlaidas infrastruktūros įrengimui. Elektromobilių įkrovimas namuose – tikrai naudingas, tad paskubėkite pasinaudoti visomis galimybėmis. Iš viso iki 2026 m. I ketvirčio pabaigos yra numatyta kompensacijoms už elektromobilių įkrovimo stotelių įrengimą skirti 45 mln. eurų, tad parama verta pasinaudoti.

Partnerių turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: