Organizatorių archyvo nuotr.

Klausimas, ar 5w-40 alyvos tinka visiems automobiliams, yra dažnas automobilių savininkų rūpestis. Nors tiesa, kad 5w-40 alyvos gali būti naudojamos įvairiose transporto priemonėse, prieš nustatant jų tinkamumą svarbu atsižvelgti į keletą veiksnių.

Pirma, būtina suprasti, ką reiškia klampumo reitingo skaičiai, pvz., 5w-40. „5w“ reiškia alyvos klampumą žemoje temperatūroje, ypač paleidimo metu. Kuo mažesnis skaičius, tuo geriau alyva teka šaltomis sąlygomis. Kita vertus, „40“ reiškia alyvos klampumą aukštesnėje temperatūroje, o tai rodo jos gebėjimą atlaikyti šilumą ir išlaikyti tinkamą tepimą.

Įvairių automobilių variklių klampumo klasėms keliami skirtingi reikalavimai. Gamintojai savininko vadove dažnai nurodo rekomenduojamą alyvos klampumą, kurio reikia laikytis siekiant užtikrinti optimalų variklio darbą ir ilgaamžiškumą. Nors 5w-40 alyvos siūlo gerą pusiausvyrą tarp apsaugos nuo šalto užvedimo ir stabilumo aukštoje temperatūroje, labai svarbu patvirtinti, ar ši klampumo klasė atitinka automobilio gamintojo nurodytas specifikacijas.

Vienas svarbus aspektas yra transporto priemonės variklio tipas. Senesni, tradiciniai varikliai gali turėti skirtingus reikalavimus, palyginti su naujesniais, pažangesniais varikliais. Pavyzdžiui, senesni varikliai su mažesniais nuokrypiais gali prireikti didesnės klampos alyvos, kad būtų išlaikytas tinkamas tepimas, o naujesniuose varikliuose su mažesniais leistinais nuokrypiais gali prireikti mažesnės klampos alyvos, kad padidėtų degalų efektyvumas.

Dabar aptarkime skirtumą tarp 0w-20 ir kitų alyvos rūšių. 0w-20 yra palyginti nauja klampumo klasė, kuri pastaraisiais metais išpopuliarėjo dėl savo gebėjimo pagerinti kuro efektyvumą. „0 w” reiškia alyvos klampumą esant žemai temperatūrai, nurodant jos gebėjimą lengvai tekėti šalto užvedimo metu. Tai ypač svarbu esant šaltesniam klimatui, kur alyva turi greitai cirkuliuoti, kad būtų tinkamai sutepti variklio komponentai. 0w-20 alyva yra plonesnė esant žemai temperatūrai, palyginti su kitomis alyvos klampumo klasėmis, tokiomis kaip 5w-40. Šis plonumas leidžia užvedimo metu jis lengviau tekėtų per variklį, sumažinant variklio komponentų nusidėvėjimą.

Tačiau, svarbu pažymėti, kad 0w-20 alyva gali būti tinkama ne visiems automobiliams. Kaip minėta anksčiau, renkantis automobiliui tinkamą alyvos klampumo klasę, visada reikia vadovautis transporto priemonės gamintojo specifikacijomis.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: