pixabay.com archyvo nuotr.

Ieškodami informacijos apie automobilį, visuomet patikrinate jo VIN numerį. Tačiau ar įmanoma VIN pakeisti? Trumpai tariant, ne. Kodėl ? Ir dėl kokios priežasties kažkas iš vis norėtų Keisti savo transporto priemonės VIN pakeisti?

Kodėl verta pakeisti transporto priemonės VIN

Yra kelios priežastys, dėl kurių kažkas gali norėti pakeisti savo transporto priemonės VIN. Tarp jų:

  • Norima paslėpti transporto priemonės avarijų istoriją

  • Bandoma pakeisti transporto priemonės gamintojo istoriją

  • Bandoma gauti automobilio draudimą

  • Bandoma atnaujinti transporto priemonės antrinės rinkos pakeitimus

Galbūt yra galvojama, jog kadangi automobilis yra pataisytas, jis neturėtų būti klasifikuojamas kaip apgadintas. Arba ,jei buvo pakeistos kai kurios dalys, tai tiesiog yra tas pats kaip pagaminimas kitoje gamykloje. Galbūt norėdami sutaupyti pinigų. savo draudimo kompanijai nurodėte, jog vairuojate kitokį automobilį, o patekęs į avariją norite jog informacija sutaptų.

O gal tiesiog pakeitėte transporto priemonės variklį ir norite, jog VIN nurodytų tai, kas iš tiesų yra automobilyje. Deja, ta

iau automobilio VIN negali būti pakeistas. Surinkimo linijoje automobilis turės tokį patį VIN ,kokį jis turės ir nukeliavęs į metalo laužą.

Kodėl negalima pakeisti transporto priemonės VIN

VIN buvo sukurtas tam, kad vien pagal identifikacinį numerį būtų galima bet ką išsiaiškinti apie automobilį. Pakeitę kai kurias iš specifikacijų, galite manyti jog teisingiausia būtų pakeisti ir VIN numerį. Problema yra ta, kad VIN nurodo kur kas daugiau nei vien tik automobilio specifikacijas.

Be transporto priemonės specifikacijų, VIN dar ir padeda sekti automobilio istoriją. Nuo techninės apžiūros istorijos iki pranešimų apie avarijas, VIN užfiksuoja viską. Remiantis VIN iššifravimo tinklalapiu www.carvertical.com/lt/vin-tikrinimas , būtent dėl ankščiau paminėtų priežas

ių yra sukurti įstatymai, apsaugantys VIN. Be to, draudimo kompanijos naudoja VIN apdraustų transporto priemonių identifikacijai.

Tiesą sakant, ne tik kad negalimą pakeisti VIN, neįmanoma ir jo paslėpti ar panaikinti. Remiantis Transporto Priemonių Kodekso 10750 VC dalimi, ty

inis automobilio identifikacijos numerio pažeidimas ,sunaikinimas ar pakeitimas yra baudžiamasis nusižengimas.

Visa tai yra dėl pasitikėjimo, primena https://bestvindecoder.com/ Galimybė patikrinti nepakeistą VIN ir pamatyti automobilio istoriją padeda tą pasitikėjimą užtikrinti.

vada

Automobilio VIN yra tarsi Socialinis Draudimo Numeris. Lygiai taip pat kaip ir su Socialiniu Draudimo Numeriu, kartą padarius nusižengimą jis išliks matomas visam laikui. Tačiau tai yra privalumas.

Patikrinę VIN numerį, galite būti užtikrintas, jog turite prieigą prie pilnos automobilio istorijos, niekas jos nepakeitė norėdami kažką nuslėpti. Žinojimas, kad automobilio istorija yra tiksli ir nepakeista bet kuriam automobilį perkančiam asmeniui padeda nusiraminti.

Užsakymo Nr. 200091

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: