Pexels.com archyvo nuotr.

Pavojingiausias metas vairuotojams yra žiema. Artėjanti šalčiams, stipriai padaugėja avarijų, todėl norint išvengti nelaimingų atsitikimų, būtina automobilį paruošti žiemai. Net ir maža smulkmena ateityje gali tapti galvos skausmu. Daraida autoservisas primena pagrindines rekomendacijas, kaip išvengti tam tikrų problemų žiemos metu ir kaip automobilį paruošti žiemai.

Svarbiausi dalykai norint automobilį paruošti žiemai yra matomumas ir padangos. Turbūt neverta priminti, bet vistiek primename, kad iki lapkričio 11 d. yra būtina pasikeisti vasarines padangas į žiemines. Daug vairuotojų pamiršta, kad automobilio stabilumui svarbu ne tik geros žieminės padangos, bet ir lygūs, tvarkingi ratlankiai. Nelygumas ant ratlankio gali automobilį irgi paversti nestabiliu ar paspartinti padangų nusidėvėjimą, todėl patariama keičiant padangas pasitikrinti ir automobilio ratlankius ir jeigu reikia, pasinaudoti ratlankių lyginimo paslaugomis.

Nors ir vairuojate apynaujį automobilį, patariame prieš žiemą pasitikrinti akumuliatorių. Naujas akumuliatorius tarnauja 4-5 metus, todėl artėjant šio termino galui, patariame patikrinti jo būklę. Tai padaryti galite ir nesuėjus terminui, nes važinėjant trumpus atstumus akumuliatorius labiau eikvojamas.

Rudens lapai dažnai užkiša automobilio ventiliacijos sistemas ir ji dirba ne taip efektyviai. Tokios smulkmenos apsunkina langų apipūtimą, šildytuvas kaukia garsiai, bet šilto oro srovė būna silpna. Tinkamai neišvalius prikritusių lapų, prailgins jūsų stovėjimo laiką užvedus automobilį.

Vienas svarbiausių dalykų ruošiant automobilį žiemai yra užtikrinti kelio matomumą. Norint gerai matyti kelią žiema reikia nepamiršti užpildyti langų valymo bakelį žieminiu stiklų valymo skysčiu. Taip pat reikia patikrinti valytuvus ir jeigu stiklai nuvalomi blogai, juos reikia pakeisti.

Linkime vairuoti atidžiai ir saugiai. Primename, kad tinkamas automobilio paruošimas žiemai, gali sumažinti problemų kiekį ateityje.

Užsakymo Nr. KMC200157

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: