Organizatorių archyvo nuotr.

Jei dirbate autoserviso srityje, žinote, kad patikimas ir efektyvus oro kompresorius yra labai svarbus norint greitai ir veiksmingai atlikti darbą. Kurie oro kompresoriai dažniausiai naudojami automobilių servise, kaip išsirinkti geriausią, atitinkantį jūsų poreikius, ir į kokius veiksnius atsižvelgti renkantis.

Oro kompresorių tipai

Yra trys pagrindiniai oro kompresorių tipai, dažniausiai naudojami automobilių servise: stūmokliniai, sraigtiniai ir išcentriniai kompresoriai.

Stūmokliniai kompresoriai: Tai dažniausiai autoservisuose naudojami oro kompresoriai. Juose oras suspaudžiamas cilindrų pagalba, jie būna vienpakopiai ir dvipakopiai. Stūmokliniai kompresoriai idealiai tinka toms reikmėms, kurioms reikia didelio slėgio ir mažo tūrio.

Rotaciniai sraigtiniai kompresoriai: Šiuose kompresoriuose orui suspausti naudojami du tarpusavyje sujungti sraigtai. Jie yra labai efektyvūs ir idealiai tinka toms reikmėms, kurioms reikia didelio tūrio ir mažo slėgio. 

Išcentriniai kompresoriai: Šiuose kompresoriuose oras suspaudžiamas dideliu greičiu veikiančiu sparnuotuvu. Jie idealiai tinka naudoti tais atvejais, kai reikia labai didelio tūrio ir labai mažo slėgio. Išcentriniai kompresoriai yra efektyviausias kompresorių tipas ir paprastai naudojami didelės apimties automobilių pramonėje.

Veiksniai, į kuriuos reikia atsižvelgti renkantis oro kompresorių

Rinkdamiesi oro kompresorių savo autoserviso įmonei, turite atsižvelgti į keletą veiksnių:

Atliekamų darbų tipas: Nuo atliekamų darbų tipo priklauso, kokio tipo oro kompresoriaus jums reikia. Jei dirbate su mažais automobiliais, gali pakakti stūmoklinio kompresoriaus. Jei dirbate su didesniais sunkvežimiais ar autobusais, gali prireikti sraigtinio arba išcentrinio kompresoriaus.

Kompresoriaus dydis: Kompresoriaus dydis priklauso nuo jums reikalingo oro kiekio ir naudojamų įrankių dydžio. 

Maitinimo šaltinis: Oro kompresoriai gali būti varomi elektra, benzinu arba dyzelinu. Kuris iš jų  priimtiniausias, patogiausias ir ekonomiškiausias?

Techninės priežiūros reikalavimai: Skirtingų tipų kompresoriams taikomi skirtingi techninės priežiūros reikalavimai. Pavyzdžiui, stūmokliniai kompresoriai reikalauja daugiau priežiūros nei sraigtiniai kompresoriai. 

Palyginkite skirtingų kompresorių savybes ir kainas, kad rastumėte geriausiai jūsų poreikius ir biudžetą atitinkantį kompresorių.

Išvada

Pasirinkti tinkamą oro kompresorių savo autoserviso verslui yra labai svarbu, kad darbas būtų atliktas greitai ir efektyviai. Rinkdamiesi atsižvelkite į atliekamo darbo pobūdį, kompresoriaus dydį, maitinimo šaltinį ir techninės priežiūros reikalavimus. Vadovaudamiesi šiomis gairėmis, galite išsirinkti geriausiai jūsų poreikius atitinkantį oro kompresorių ir maksimaliai išnaudoti savo investicijas.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: