Organizatorių archyvo nuotr.

Džiugu, kad vis daugiau žmonių domisi ekologija ir stengiasi kasdien įvairius darbus atlikti taip, kad jie turėtų kuo mažesnę neigiamą įtaką gamtai. Tai yra tikrai įmanoma ir gana paprasta, kadangi rinkoje atsiranda vis daugiau technikos, kuri veikia darydama kuo mažiau įtakos gamtai, tačiau užtikrindama, kad žmogaus komforto lygis nebus mažesnis.

Vieni tokių yra elektromobiliai, kurie rinkoje jau seniai, tačiau paskutiniu metu apie juos diskutuojama labai daug ir labai garsiai.

Inovacijos, kurios traukia

Džiugu, kad lietuviai vis plačiau domisi inovacijomis, kurios suteikia galimybę gyventi ne tik tvariau, tačiau taip pat ir patogiau. Taip, elektromobiliai, kaip ir kita nauja įranga – dažniausiai kainuoja daugiau. Pirmiausia dėl to, kad jų apskritai dar nėra tiek pagaminta, kad konkuruotų vieni su kitais ir dėl to, kad būtų galima įsigyti mažesne kaina arba dėvėtus. Visgi, link to judama ir galiausiai ateitis bus tokios mašinos, kurios rieda gatve nedarydamos neigiamos įtakos gamtai.

Kištukinis lizdas – elektromobilio įkrovimui?

Daugelis žmonių ieškodamas elektromobilio pirmiausia susimąsto apie tai, kaip jį reikės krauti. Kai kurie tai daro nakties metu ir tikisi, kad kitą dieną jau galės važiuoti tikslo link. Deja, įprastas kištukinis lizdas dažniausiai nėra užtektinai pajėgus, kad per trumpą laiką paruoštų mašiną veikimui. Per ilgą – taip, tačiau ne per greitą, čia ir dabar. Kur kas geresnis pasirinkimas yra speciali stotelė, kurias šiuo metu galima įsigyti net su subsidijomis.

Nuosavos įkrovimo stotelės

Džiugu, kad šiuo metu galimos nuosavos įkrovimo stotelės, kurios gali padėti Jums ne tik pačiam pasikrauti mašiną, tačiau taip pat ir sutaupyti. Dažniausiai elektromobiliai kraunami nakties metu, kad dieną būtų galima važinėti. Ir nakties puikiai pakanka pilnai pakrauti automobiliui. Svarbiausia, kad ne tik namuose, tačiau ir viešosiose vietose stotelių yra vis daugiau, tad kiekvienas, kuris keliauja, gali būti tikras, jog tikslo siekimas bus įveikiamas be jokio vargo.

Mašinų kainos krenta

Kadangi vis daugiau žmonių perka naujus elektromobilius, natūralu, kad atsiranda ir dėvėtų, kurie tampa prieinami daugeliui. Tai galiausiai mažina kainas ir atveria galimybes kiekvienam išbandyti tokią mašiną, kurios jam labiausiai reikia. Sekite pasiūlymus, išbandykite juos ir pasinaudokite galimybėmis, kurios prieinamos kiekvienam.

Perkamos ir dėvėtos

Pasikartosime, kad elektromobiliai šiuo metu kur kas dažniau perkami naudoti nei nauji. Tai natūralu ir dažniausiai lemia kainos. Iš Skandinavijos šalių mus pasiekiančios mašinos – puikios kokybės ir dar daug metų rieda lietuvių keliuose.

Gyvenkite ekologiškiau. Tai yra kiekvieno iš mūsų atsakomybė. Džiugu, kad vis daugiau žmonių tai supranta ir sutinka mokėti kiek daugiau už įrangą, tačiau kasdien naudoti daiktus, kurie mums padeda kurti tvaresnę ateitį. Juk tai yra mūsų ir mūsų vaikų ateitis.

Partnerio turinys.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: