Organizatorių archyvo nuotr.

Įsigiję elektromobilį žmonėms gali kilti mintis įsirengti ir namų įkroviklį. Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl verta pasistatyti įkroviklį namuose, kokie jo privalumai ir kaip tai palengvins jūsų važinėjimą.

Namų įkrovimas yra patogesnis ir saugesnis

Kaip daugelis elektromobilių savininkų suprato, geriausia vieta įkrauti elektromobilį yra namuose. Jei jūsų garaže yra įkrovimo stotelė, jums tereikia nepamiršti prijungti maitinimo šaltinio, kai grįšite namo. Galite pabusti nuo pilnos baterijos ir išvažiuoti iš namų be jokio nerimo..

Kadangi elektromobilio įkrovimo stotelė priklauso jums, galite visiškai valdyti įkrovimą. Jei kyla problemų, galite greitai ją išspręsti. Gali būti nemalonu važiuoti su išsikrovusiu akumuliatoriumi ir nerasti laisvo ir veikiančio viešojo įkroviklio. Tačiau kadangi esate vienintelis savo namų įkrovimo stotelės naudotojas, jums niekada nereikės laukti kitų automobilių, kadangi įkroviklis visu paros metu jums yra prieinamas.

Saugumas yra dar viena priežastis, kodėl turėtumėte įdiegti elektromobilio įkrovimo stotelė namuose. Viešosios įkrovimo stotelės gali būti apleistose vietos, o tai reiškia, kad pastatę automobilį, kad galėtumėte įkrauti, rizikuojate jį sugadinti, būti apvogtam ir pan. Tačiau namuose galite saugiai įkrauti net lyjant lietui.

Nepaisant pradinių investicijų, namų įkroviklio įrengimas yra finansiškai naudingas.

Namų įkrovimas yra pigesnis ir labiau nuspėjamas

Elektromobilio įkrovimas namuose yra pigesnis, nes neturite mokėti papildomų išlaidų, kurias turi viešosios įkrovimo stotelės. Tačiau yra būdų, kaip netgi galite atpiginti įkrovimą namuose. Pavyzdžiui, galite ieškoti pigesnių elektros energijos planų ar tarifų, taikomų elektrinėms transporto priemonėms.

Daugumoje vietų ne piko laikotarpiais, pvz., nakties metu ar savaitgaliais, yra geriausias laikas įkrauti automobilį. Taip yra todėl, kad tais laikotarpiais elektra paprastai yra pigesnė, todėl galite mokėti mažiau.

Jūs netgi galite eiti toliau, pasistatydami saulės baterijas, kad pasigamintumėte elektros energiją. Yra pigiau paleisti saulės baterijas nei krauti iš tinklo. Be to, kad tokiu būdu mokėsite mažiau už elektrą, galite būti tikri, kad savo elektromobiliams įkrauti naudojate tik švarią energiją.

Įkrovimas namuose yra geresnis jūsų akumuliatoriaus sveikatai

Elektromobilių įkrovimo stotelės Lietuvoje gali būti greitesnės, tačiau jos daro daugiau žalos jūsų akumuliatoriui nei įkrovimas namuose. Žala kyla dėl to, kad greitas įkrovimas gali pakelti akumuliatoriaus temperatūrą. Norėdami kuo labiau atidėti akumuliatoriaus nusidėvėjimą, būtų geriau leisti automobiliui krautis lėčiau.

Namų įkrovikliai yra ilgaamžiai

Kadangi kokybiškos namų įkrovimo stotelės yra patvarios, jomis naudositės ilgai. Jie taip pat suderinami su daugeliu skirtingų automobilių markių, o tai reiškia, kad galite pakeisti savo elektromobilį nekeisdami namų įkrovimo stotelės. Netgi galėtumėte įkrauti antrą elektromobilį pakaitomis.

Namų įkrovikliai padidina jūsų turto vertę

Nekilnojamojo turto savininkai atrado, kad elektromobilių savininkai skuba į namus, kuriuose yra įkrovikliai. Ši nuostata leidžia jiems greičiau parduoti ar išnuomoti ir net apmokestinti daugiau savo turtą. Namų įkrovikliai netgi padidins jūsų bendrą rajono vertę.

Galimas namų įkroviklio įrengimo išlaidų sutaupymas

Siekdamos paskatinti elektrinių transporto priemonių naudojimą, daugelis vyriausybių siūlo paskatas namų savininkams, norintiems įsirengti įkroviklius namuose. Tai yra mokesčių lengvatos arba tam tikros nuolaidos, kurių dėka galbūt galėsite sumažinti savo išlaidas. Norint sužinoti elektromobilių įkrovimo stotelės kainą užsukite į mūsų internetinį puslapį enefit.lt ir sužinokite apie viską plačiau!

Išvados

Automobilio įkrovimas namuose turi daug privalumų. Tai patogu, gali padėti sutaupyti pinigų, geriau tausoja akumuliatorių ir padės įvertinti jūsų turto vertę. Internete galite rasti profesionalių įkrovimo stotelių montuotojų, kurie padės jums gauti geriausią įkrovimo patirtį.

Partnerių turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: