Organizatorių archyvo nuotr.

Vien tik elektros energija varomų transporto priemonių nuolat daugėja. Tačiau jų tikrai nėra tiek daug, kiek hibridinių automobilių. Kadangi pastarieji šiai dienai būtų optimaliausias variantas tarp tradicinio automobilio ir elektromobilio. Tuo labiau, kad į pastaruosius daugelis vairuotojų dar žvelgia pakankamai skeptiškai. Nors jie gali sėkmingai įveikti ne vieną šimtą kilometrų be papildomo įkrovimo, tačiau visuomet teks stebėti, jog baterija neišsektų ir atitinkamai pagal tai planuoti kelionę. O tuo tarpu tokie hibridai gali sėkmingai naudoti tiek elektros energiją, tiek ir įprastą kurą – benziną arba dyzelį. Tačiau pagrindinis jų privalumas tas, jog kelionės metu baterija gali būti nuolat įkraunama, pavyzdžiui, automobiliui lėtėjant. Šią technologiją Ford gamintojas išvystė tikrai gerai. Todėl ji leidžia vien tik elektros energija didmiestyje įveikti didžiąją dalį atstumo. Kas sumažina aplinkos taršą ir kartu leidžia sutaupyti, nes nereikia tiek daug degalų.

Idealus variantas mieste

Būtent miestuose automobilių išmetamos taršos problema yra didžiausia. Kadangi ten ir jų eismas pats intensyviausias. Todėl vis garsiau kalbama apie įvairius šios problemos sprendimo būdus. Vienas iš jų būtų netaršių zonų įrengimas bei perėjimas prie nulinę emisiją turinčių automobilių. Tačiau tai nėra vien tik elektromobiliai. Kadangi prie tokių sėkmingai galėtų būti priskirti ir įkraunami hibridai. Kurie gali įveikti keliasdešimt kilometrų neišskirdami jokių kenksmingų medžiagų vien tik elektros energijos pagalba. Aišku, toks važiavimas nebūtų pats ekonomiškiausias. Todėl gamintojas suteikia galimybę pasirinkti bei keisti režimą ir pereiti prie hibridinio. Kas leidžia optimizuoti tiek elektros sunaudojimą, tiek ir išmetimą, tiek ir degalų poreikį. Kuris keliaujant mieste tampa minimalus. Kadangi tenka nemažai stabdyti bei greitėti, stovėti prie šviesoforų. Sistema sukurta taip, jog kelionės metu baterija būtų nuolat įkraunama, kai tik yra tokia galimybė.

Galimybė įsitikinti privalumais kiekvienam savarankiškai

Nors visi šių automobilių privalumai gali skambėti labai gerai, tačiau niekas neleis taip gerai įsitikinti jais, negu realus automobilio išbandymas. Tuomet galima nesunkiai suprasti ir kuo įkraunami hibridai skiriasi nuo įprastų transporto priemonių, ir kokios skirtumus jie turės lyginant su elektromobiliais. Todėl tiek tie patys Ford atstovai, tiek ir kitų gamintojų atstovai suteikia galimybę išbandyti jų siūlomus automobilius. Tad tereikia užsiregistruoti į bandomąjį važiavimą ir atsisėsti prie šių transporto priemonių vairo. Ką labai rekomenduojama atlikti prieš pasirenkant naują automobilį bei ieškant tinkamiausio varianto. Kadangi vien tik žiūrint nuotraukas, skaitant specifikacijas susidaryti pilną įspūdį bus pakankamai sudėtinga. Tuo labiau, kad yra tokia galimybė realiai išbandyti transporto priemonę ir tai visiškai nieko nekainuoja. Be to, tai niekaip neįpareigoja jos pasirinkti ar įsigyti. Bet gali būti tikrai naudinga bei įdomi patirtis.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: