Pexels.com archyvo nuotr.

Artėjant šaltajam metų laikui daugelis susimąsto apie savo transporto priemonę. Kadangi būtent žiemos metu dažniausiai susiduriama su įvairiomis problemomis, apie kurias kitu laiku neretai net nepagalvojama. O nepasiruošę ir nepadarę vadinamųjų “namų darbų” gali likti ir visai be automobilio, kadangi su juo kažkur keliauti paprasčiausiai nepavyks. Ir taip gali nutikti dėl daugybės įvairių priežasčių. Tačiau apie visa tai reikėtų pakalbėti iš eilės, kadangi ir pasiruošimas šaltajam metų laikui neretai vyksta etapais.

Padangų keitimas

Būtent tai yra vienas iš tų dalykų, kurių išvengti nepavyks daugeliui. Aišku, kai kurie žmonės renkasi universalų variantą ir taip išvengia šio rūpesčio. Bet dar tikrai nemažai vairuotojų važinėja su sezoninėmis padangomis. Kadangi būtent toks variantas laikomas saugiausiu ir tinkamiausiu pasirinkimu. Bet net jeigu ir nereikia tuo rūpintis, prieš žiemą vertėtų įvertinti ir universalių padangų būklę, kadangi jos nuolat dėvisi. Ir būtent šaltuoju metų sezonu yra taikomi visiškai kiti reikalavimai protektoriaus gyliui. Todėl gali būti, kad teks ieškoti naujų padangų. Tačiau dėl to tikrai nekils problemų, kadangi jos parduodamos daugelyje vietų. Pradedant nuo didesnių prekybos centrų ir buitinių prekių parduotuvių, baigiant tomis prekybos vietomis, kur parduodamos įvairios autodalys. Prie to dar reikėtų pridėti ir specializuotas padangų parduotuves.

Autodalys internetu – patogiausias būdas apsipirkti

Šiomis dienomis internetinė prekyba itin išpopuliarėjo, kadangi vis daugiau žmonių įvertina jos privalumus. Kurių pagrindinis yra tas, jog niekur nereikia eiti iš namų ir pirkiniai gali būti pristatomi į praktiškai bet kurią vietą. Todėl ne išimtis bus ir autodalys. Kadangi jas taip pat galima įsigyti virtualioje parduotuvėje. Taip pat toks apsipirkimas turės ir daugiau privalumų, kadangi galima praktiškai akimirksniu surasti reikiamą detalę. Ir tam pakanka įvesti jos pavadinimą į paieškos laukelį. Todėl nereikės peržiūrėti viso asortimento, kuris gali būti neaktualus. Taip pat yra galimybė rinktis iš konkretaus automobilio modelio detalių. Kadangi tikrai ne visos bus universalios. Todėl perkant internete galima sutaupyti daugybę laiko ir atrasti tai, ko ieškote, itin greitai ir paprastai.

Geras akumuliatorius bei pakaitinimo žvakės – svarbiausios autodalys žiemos metu

Šiltuoju metų laiku apie tai dažniausiai net nesusimąstoma, nebent visiškai iškraunamas akumuliatorius ir neišvengiamai tenka jį pakeisti. Tačiau vos tik prasidėjus didesniems šalčiams, šios dalys tampa itin reikšmingos. Kadangi nusilpęs akumuliatorius neturės pakankamai energijos automobiliui užvesti. Lygiai kaip ir susidėvėję pakaitinimo žvakės negalės sėkmingai atlikti savo darbo. Todėl norint apsisaugoti nuo netikėtų problemų, kuomet po šaltos nakties automobilis neužsiveda, tuo reikėtų pasirūpinti iš anksto. Tuo labiau, kad visada yra galimybė patikrinti šių komponentų funkcionalumą ir įvertinti jų būklę iš anksto. Ir tada jau galima spręsti, ar reikia kažką daryti, ar viskas yra gerai ir neverta nerimauti.

Langų plovimo skystis, kuris neužšaltų

Prieš prasidedant šalčiams ir neišvengiamai artėjant žiemiškiems orams, juo taip pat reikėtų pasirūpinti. Tiesa, kai kuriais atvejais dar gali būti užsilikę nemažai vasarai skirto skysčio. Tačiau net ir tokiu atveju problemos nėra, kadangi tikrai nereikės skubėti jo kuo greičiau išnaudoti arba rizikuoti, jog jis paprasčiausiai užšals. Šiomis dienomis galima įsigyti koncentruotą variantą, kurį sumaišius su vasariniu bus galima ramiai naudoti visą žiemą. Ir jis parduodamas praktiškai visur, kur ir kitos autodalys: internetu arba įprastose parduotuvėse. Tiesa, renkantis žiemai skirtą skystį dar reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kokiai temperatūrai jis skirtas. Ir nors ypatingai šaltų dienų pasitaiko nedaug, tačiau saugesnis pasirinkimas visuomet bus tas, kuris neužšals prie žemesnės temperatūros. Tas ypač bus aktualus tiems, kam tenka važiuoti anksti ryte, vėlai vakare arba nakties metu, kadangi tuomet temperatūra būna pati žemiausia.

Be viso to prieš šaltąjį sezoną dar būtų naudinga patikrinti ir visą automobilio techninę būklę. Kadangi kai kurios autodalys jau gali būti susidėvėję ir jas reikia pakeisti. Kadangi kai kuriais atvejais tai gali būti svarbu ne tik sėkmingai eksploatacijai, bet netgi ir kiekvienos kelionės saugumui. Todėl automobiliu reikėtų rūpintis nepriklausomai nuo sezono.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: