Organizatorių archyvo nuotr.

Nors automobilio pakabos sukurtos taip, kad atlaikytų nelygų reljefą be didelių pažeidimų, jos nėra jautrios komponentų nusidėvėjimui. Deja, tiems iš jūsų, kurie gyvena vietovėse, kuriose kelio sąlygos prastesnės, būklė pablogėja. Paprastai dauguma transporto priemonių savininkų nežino, kad jų amortizatorių reikia pakeisti, kai jie susidėvi. Štai kodėl šiame straipsnyje papasakosime pagrindinius susidėvėjusių amortizatorių simptomus.

Jei pastebėjote, kad stabdant jūsų transporto priemonė pakrypsta į priekį, labai svarbu kuo greičiau apžiūrėti automobilį autoservise. Tai ne tik pavojinga, bet ir dėl sugedusio amortizatoriaus ar kitų pakabos sistemos gedimų.

Padidėjęs stabdymo kelias

Jei paspaudus stabdžius jūsų automobilis sustoja ilgiau, tai taip pat rodo susidėvėjusį amortizatorių. Jei nesiimsite atitinkamų veiksmų, apsilankę viename iš vietinių autoservisų ir nepakeisite ar neremontuosite amortizatorių, iš esmės kelsite pavojų sau ir kitiems eismo dalyviams.

Skysčių nutekėjimas

Priklausomai nuo jūsų turimo amortizatoriaus tipo, dėl susidėvėjimo gali sulūžti amortizatoriai, o viduje esantis skystis gali nutekėti. Jei taip atsitiks, skysčių praradimas sumažins amortizatoriaus veikimą ir sumažins jo funkcionalumą.

Pakabos ir vairo vibracijos

Kai susidėvi guminės įvorės, pakaba gali vibruoti ir sukelti nereikalingą įtampą kitiems pakabos komponentams. Geras būdas į tai atkreipti dėmesį – pažiūrėti, ar vairas nevibruoja važiuojant nelygiais keliais. Jei jis ir toliau vibruoja, kai įvažiuojate į lygų reljefą, didelė tikimybė, kad taip yra dėl jūsų smūgių.

Netolygus padangų susidėvėjimas

Kad galėtumėte kontroliuoti savo automobilį, amortizatoriai sunkiai dirba kartu su pakaba, kad padangos liestųsi su keliu. Todėl jei padangos dėvisi netolygiai, tai gali reikšti, kad susidėvėję amortizatoriai. Laimei, šiek tiek susidėvėję amortizatoriai nebūtinai reiškia, kad jūs negalite vairuoti savo transporto priemonės. Tai tiesiog reiškia, kad važiuoti šiurkštesne kelio danga bus sudėtingiau. Kadangi amortizatoriai padeda sumažinti „atšokimo“ kiekį, geras atmetimo testas, norint išsiaiškinti, ar amortizatoriai nėra susidėvėję. Paprastai šis testas naudojamas bendrai pakabai išbandyti, tačiau jis gerai parodys, ar jūsų amortizatoriai yra blogi. Norėdami atlikti šį testą, pastatykite savo automobilį tolygiai ir keletą kartų nuspauskite savo kūno svorį transporto priemonės priekyje. Kai atleidžiate šį slėgį ir pastebite, kad jūsų automobilis toliau šokinėja aukštyn ir žemyn daugiau nei 3 kartus, yra didelė tikimybė, kad jūsų amortizatorius reikės pakeisti. Daugiau informacijos rasite: signeda.lt.

Užsakymo Nr. KMC220206

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: