nuotr. Chapay, Pixabay

Reguliari transmisinės (greičių dėžės) alyvos priežiūra yra būtina siekiant užtikrinti sklandų transporto priemonės veikimą ir ilgaamžiškumą. Per ilgai nekeista alyva gali lemti įvairias problemas, kurios laikui bėgant ne tik brangiai kainuoja, bet ir kelia pavojų transporto priemonei. Taigi, netrukus aptarsime tris dažniausias problemas, kylančias dėl senos transmisinės alyvos.

Trūkčiojimas pavarų dėžėje

Susidėvėjusi greičių dėžės alyva praranda tepimo savybes, o tai tiesiogiai veikia pavarų dėžės darbą. Jei pavaros pradeda trūkčioti, sunkiai persijungia ar atsiranda kitų trikdžių, tai yra vienas pirmųjų signalų, kad jūsų automobilio ar kitos transporto priemonės transmisinė alyva turėtų būti pakeista. Tepimo trūkumas padidina trintį tarp mechaninių dalių, dėl ko jos greičiau dėvisi ir gali sugesti​. Jei pastebite šiuos požymius, verta nedelsiant patikrinti alyvos būklę arba apsilankyti servise.

Padidėjusios kuro sąnaudos

Kita problema, kuri gali kilti dėl senos greičių dėžės alyvos, yra padidėjusios kuro sąnaudos. Kai transmisija neveikia efektyviai dėl prasto tepimo, transporto priemonei reikia daugiau energijos tam, kad ji išlaikytų tinkamą darbą. Tai tiesiogiai paveikia variklį, kuris turi dirbti sunkiau. Dėl šios priežasties pastebėsite, kad kuro sąnaudos auga, o automobilis (ar kita transporto priemonė) tampa mažiau efektyvus.

Transmisijos perkaitimas

Perkaitusi transmisija yra rimtas ženklas, kad alyva nebeatlieka savo darbo. Kai senas tepalas praranda savo gebėjimą išsklaidyti šilumą, transmisijos komponentai pradeda kaisti, o tai gali sukelti rimtus gedimus. Transmisijos perkaitimas gali lemti visišką pavarų dėžės sugadinimą, reikalaujantį brangaus remonto arba net visos transmisijos keitimo. Dėl šios priežasties labai svarbu reguliariai tikrinti transmisinę alyvą ir laikytis jos keitimo grafiko​.

Reguliari greičių dėžės tepalų priežiūra ne tik apsaugo nuo gedimų, bet ir prailgina transporto priemonės tarnavimo laiką. Ignoruojant alyvos keitimą, padidėja gedimų rizika, o problemos gali atsirasti netikėtai. Todėl, norint išvengti brangių remontų, svarbu reguliariai tikrinti ir keisti transmisinę alyvą, kad jūsų transporto priemonė veiktų sklandžiai ir efektyviai.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: