Organizatorių archyvo nuotr.

Per daugelį metų nustatėme, kad yra nemažai gana paprastų automobilių priežiūros užduočių, kurias atlikdami patys galite sutaupyti pinigų. Negana to, yra vidinis pasitenkinimas, kai ką nors pataisote savo rankomis, net jei tai paprasta užduotis, tokia kaip pakeisti automobilių valytuvai. Papildykime šį sąrašą parodydami, kaip pakeisti priekinio stiklo valytuvus. Tikriausiai sutaupysite 10–15 eurų už vieną valytuvo šluotelę, jei tai atliksite parduotuvėje, ir tai užtruks tik apie 15 minučių (mažiau, kai tai padarysite kelis kartus). Tiesa, tai nėra daug pinigų, bet kiekviena smulkmena padeda kovojant su taupymu, ir vėl įgyjate šiek tiek savarankiškumo.

Kada reikėtų pakeisti valytuvų šluoteles? Lengviausias būdas sužinoti, ar jums reikia naujų valytuvų šluosčių, yra tiesiog įvertinti jų efektyvumą naudojant kelyje. Ar valytuvai, išeinantys iš priekinio stiklo (ar bent jau šluostėmis dengiamos vietos), tokie pat šlapi ir/ar nešvarūs, kaip ir prasidėjo? Ar po kiekvieno peiliukų praėjimo lieka šiek tiek plėvelės / nešvarumų? Kai lyja ar sninga ir naudojami valytuvai, ar jums reikia stebėti kelią per vieną mažytę priekinio stiklo dėmę, kuri buvo sėkmingai išvalyta? Jei į vieną ar visus šiuos klausimus atsakėte teigiamai, laikas naujiems valytuvams. Taip pat žinosite, ar reikia keisti valytuvus, jei jie stringa ir neslysta stiklu. Ir galiausiai galite atlikti vizualinį patikrinimą. Jei guma atrodo susidėvėjusi arba įskilusi, laikas keisti. Paprastai tai nutinka kasmet, nors tai gali daugiau ar mažiau priklausyti nuo to, kaip dažnai juos naudojate ir kokioje aplinkoje esate. Galiausiai, jei jūsų valytuvai nebeatlieka savo darbo ir sunkiai matote kelią lyjant ir sningant, pakeiskite juos.

Didžioji dalis automobilių keliuose naudoja vadinamuosius kablio tipo valytuvus. Tai yra nuoroda į tai, kaip šluostė pritvirtinama prie valytuvo svirties. Pačių ašmenų yra įvairių stilių, tačiau tol, kol jungtis yra kablio tipo, jūsų laukia neįtikėtinai lengva užduotis. Tai dažniausiai yra tai, ką pamatysite automobilių parduotuvėse ir internete, o daugelis dabar netgi prisitaikys prie bet kokio tipo jungties, nesvarbu, ar tai būtų kablio, kaiščio ar kitokio tipo.

Užsakymo Nr. KMC2200058

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: