Pexels.com archyvo nuotr.

Kauno oro uoste išsinuomojus automobilį, iš tenai labai patogu pasiekti daugumą Lietuvos kampelių. Mašiną rezervuoti nuomai galima iš anksto susisiekus su paslaugos teikėju internetu arba telefonu. Šia paslauga itin verta pasinaudoti tada, jei po kelių dienų turėtumėte čia sugrįžti atgal ir vėl išskristi.

Kaip veikia nuomoto automobilio civilinės atsakomybės draudimas?

Kadangi į mašinos nuomos kainą yra įskaičiuotas transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės draudimas, tai ją išsinuomojęs asmuo dėl to gali būti ramus. Automobilio nuomos metu civilinės atsakomybės draudimas galioja tik tada, kai, įvykus eismo įvykiui, bus pateikti tai įrodantys dokumentai – užpildyta eismo įvykio deklaracija, jei buvo kviesta policija, jos pastabų išrašas, apie įvykį pranešta automobilio nuomos įmonei.

Kas yra draudžiama automobilių nuomininkams?

Automobilių nuomos teikėjai nuomininkams draudžia išnuomotomis transporto priemonėmis draudžia važiuoti bekele arba kitais saugiam važiavimui nepritaikytais keliais. Taip pat draudžiama nuomojamose mašinose vartoti alkoholinius gėrimus, psichotropines svaiginančias medžiagas, rūkyti, vežti gyvūnus, tempti kitus automobilius. Jei nuomos metu automobilio salonas bus kuo nors suterštas, jo valymo išlaidas irgi turi padengti nuomininkas.

Negalima dalyvauti automobilių lenktynėse, teikti pavėžėjimo paslaugas. Nevalia mašinos vairavimo perleisti kitiems, nuomos sutartyje nenurodytiems asmenims. Padarius kurį nors iš šių pažeidimų nuomininkui skiriama solidaus dydžio bauda. Jeigu nesaugiai naudojant automobilį jis yra sugadinamas, nuomininkas privalo padengti visas remonto išlaidas.

Kas laukia mašinos nuomininko, jei jis pažeis kelių eismo taisykles?

Autotransporto priemonės nuomininkas nėra atleistas nuo kelių eismo taisyklių laikymosi, todėl už jų pažeidimą pats turi atsakyti. Jei nuomos paslaugos teikėjas gaus pranešimą apie tai, jog mašinos nuomininkas pažeidė kelių eismo taisykles arba pabėgo iš eismo įvykio vietos, jis iš karto perduos policijos pareigūnams visus kontaktinius nuomininko duomenis. Tad pastarajam tikrai nepavyks išvengti atsakomybės.

Ką galima papildomai išsinuomoti kartu su automobiliu?

Papildomai kartu su automobiliu galima išsinuomoti įvairių rūšių vaikiškas kėdutes, kūdikių vežimo lopšelius, paaukštinimus. Taip pat galima išsinuomoti ir kelių navigacinę įrangą. Jei nepakanka skirtų nemokamų kilometrų, kuriuos leidžiama nuvažiuoti per parą, galima užsakyti neriboto kilometražo paslaugą.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: