Organizatorių archyvo nuotr.

Kad automobilis yra vienas svarbiausių akcentų, siekiant patogesnio gyvenimo, su tuo sutiks kiekvienas. Tačiau, kuomet kalbame apie šių transporto priemonių priežiūrą, nesunku pastebėti, kad vyrauja ypač įvairios ir labai dažnai – prieštaringos nuomonės. Būtent dėl jų atsiranda ir tam tikri mitai, kurie gali suklaidinti mažiau informacijos turinčius žmones. Tad, kad visuomet priimtumėte tik pačius geriausius sprendimus, susijusius su auto priežiūra, siūlome susipažinti su mitais.

Automobilio plovimas būtinas tik tuomet, kai vizualiai pastebime nešvarumus

Netrūksta žmonių, galvojančių, kad šią transporto priemonę plauti reikia tik tuomet, kai vizualiai galime pastebėti nešvarumus. Visgi, įsidėmėti reikėtų svarbų dalyką: jei akimi negalite pastebėti nešvarumų ant savo automobilio, tai dar tikrai nereiškia, kad ten jų nėra. Įvairios kilmės nešvarumai yra tokie smulkūs, kad jų galite net ir neįžiūrėti, tačiau jie vis tiek yra ant automobilio paviršiaus ir gali sukelti mikro įbrėžimus, pažeisti vientisumą ir, žinoma, neleisti atsiskleisti automobilio žavesiui. Taip pat nereikia pamiršti, kad automobiliui yra ypač pavojingas žiemos purvas, kuriame galime rasti ir druskų, pasižyminčių destrukciniu poveikiu. Taigi, pats geriausias sprendimas, kurį gali priimti kiekvieno automobilio savininkas – nelaukti, kol nešvarumus bus galima pastebėti vizualiai, o dažnai bei reguliariai (pavyzdžiui, kartą per savaitę) nuplauti automobilį. Tokiu atveju bus užtikrinta nepriekaištinga automobilio švara ir išvaizda.

Automobilis gali būti plaunamas bet kokios kokybės vandeniu

Dar vienas, ypač plačiai paplitęs mitas yra tas, kad ši transporto priemonė gali būti plaunama bet kokios kokybės vandeniu. Visgi, tai netiesa – jei norite paties geriausio rezultato, tai turėsite būti dėmesingi vandens kokybei. Taigi, geriausiai tiks nukalkintas ir suminkštintas vanduo, kad išvengtumėte kontūrinių dėmių, kurios gali atsirasti dėl per didelio mineralų kiekio.

Nevažiuojantis automobilis negali atnešti finansinės naudos

Dar vienas mitas, kurį svarbu paneigti, yra susijęs su prasta būkle bei finansine nauda. Atminkite, kad net ir nevažiuojantis automobilis jums galit atnešti finansinės naudos – būtent automobilių supirkimas yra tas procesas, kurį turėtumėte rinktis. Be to, tai naudinga ir dėl kitų priežasčių (turėsite daugiau erdvės, kursite švaresnę aplinką ir t.t.).

Partnerių turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: