Organizatorių archyvo nuotr.

Ratlankiai yra svarbūs teik automobilio estetikai, tiek funkcionalumui. Tai gali lemti automobilio dinamiką, stabilumą ir ekonomiškumą. Šiuo metu jų pasiūla yra labai plati, todėl siekiant išsirinkti geriausią variantą verta atkreipti dėmesį į tam tikrus dalykus. Apgalvotai parinkti ratlankiai ir naujos padangos automobiliui gali suteikti išskirtinę išvaizdą, o važiavimą paversti itin komfortišką.

Svarbu pasirinkti tinkamą ratlankių dydį

Siekiant sukurti patrauklią automobilio išvaizdą labai svarbu išlaikyti proporcijos. Būtent dėl to rekomenduojama rinktis atitinkamo dydžio ratlankius. Procesą gali palengvinti transporto priemonės gamintojų pateikta informacija, kurioje dažniausiai nurodoma, kokio dydžio padangos turėtų būti naudojamos. Atsižvelgiant į tai galima ieškoti labiausiai poreikius atitinkančio produkto.

Verta įsidėmėti, kad ieškant ratlankių ir padangų vertėtu vadovautis automobilio gamintojo rekomendacijomis, Žemo profilio padangoms tinka didesnio skersmens ratlankiai, jei aukštesnio – mažesni. Pirmuoju atveju važiavimas automobiliu dažniausiai tampa ne toks komfortiškas, labiau jaučiami kelio nelygumai. Visgi, dėl išskirtinės išvaizdos, nemažai žmonių renkasi būtent šį variantą.

Tam, kad naujos padangos ir ratlankiai derėtų puikiai rekomenduojama pasikonsultuoti su šios srities specialistais. Jie gali atsakyti į jums rūpimus klausimus ir padėti apsispręsti.

Pagrindiniai ratlankių tipai

Išsirinkus geriausią produkto dydį, galima apsvarstyti norimą dizainą. Dažniausiai yra išskiriami plieniniai, lengvojo ratlankiai. Kiekvienas iš jų pasižymi išskirtinėmis funkcinėmis, dizaino ir spalvų galimybėmis.

Plieniniai

Plieniniai arba perforuoti ratlankiai yra gaminami iš plieno lakštų, kas lemia didesnį jų svorį. Toks produktas dažniausiai pasižymi mažesne kaina ir  smūgių absorbavimo savybėmis – jei plieninis ratlankis atsimuša į šaligatvį ar kokį aštrų kampą, jis smūgį sugeria ir gali apsaugoti kitas automobilio pakabos dalis nuo pažeidimų. Vis dėlto, toks ratlankis turi ir trūkumų: pasižymi mažu atsparumu korozijai, konstrukcija dažnai riboja dizaino įvairovę. Tokio tipo priemonė ganėtinai populiari žiemos metu, kuomet suprastėja kelių kokybė ir automobilio praktiškumas tampa svarbesniu už estetiką.

Lengvojo lydinio

Lieti tokio tipo ratlankiai yra gaminami iš aliuminio lydinio, kuris yra žymiai lengvesnis nei plienas. Verta paminėti, kad, lieti arba lengvo lydinio ratlankiai turi įtakos automobilio įsibėgėjimui, sutrumpina stabdymo kelią ir žinoma sumažina kuros sąnaudas. Dėl išskirtinių medžiagų savybių lieti ratlankiai pasižymi didesniu atsparumu korozijai ir smūgių absorbavimu. Tai padeda apsaugoti automobilio pakabą nuo didesnių pažeidimų. Vis dėlto, geresnės techninės savybės lemia ir didesnę tokių ratlankių kainą. Be to, ypač galingo smūgio metu jų deformacijos būna ypač stiprios.

Geriausias sprendimas jūsų automobiliui

Priklausomai nuo to, ar siekiate automobiliui suteikti labiau sportišką išvaizdą ar padidinti jo komfortą, priklauso ir ratlankių pasirinkimas. Prabangiems ir greitiems automobiliams dažniausiai ieškoma išskirtinės išvaizdos didelio skersmens ratlankių. Su jais naudojamos ir plačios žemo profilio padangos, suteikiančios geresnį sukibimą posūkiuose. Ekonomiškiems šeimos automobiliams geresnis variantas yra mažesnio skersmens ratlankiai ir aukštesnio profilio naujos padangos, užtikrinančios patogesnį važiavimą.

Tinkamų ratlankių paieška gali būti išties nelengvas procesas. Ypač tiems, kure tai daro retai arba pirmą kartą. Tokiu atveju tikrai verta kreiptis į specialistus, kurie padėtų apsispręsti ir išsirinkti tinkamiausią priemonę. Puikiai tinkantį variantą tuomet ypač paprasta. Taip pat dažnai galima naudotis specializuotų el. parduotuvių pagalba – pavyzdžiui, jei įmanoma, paieškoje pritaikyti automobilio markės, modelio, pagaminimo metų ir panašius filtrus. Visuomet gali praversti ir tiesiog konsultacija su klientų aptarnavimo specialistu. Tad svarbiausia – neskubėti, rinktis atidžiai ir prireikus kreiptis pagalbos.

Užsakymo Nr. KMC190053

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: