Organizatorių archyvo nuotr.

Tarptautinės kelionės – nemažos autobusų ir vilkikų vairuotojų dalies kasdienybė. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tai puiki proga aplankyti ir pažinti naujas vietas. Tiesa, tačiau yra ir kita medalio pusė. Skirtingos kelių eismo taisyklės, įstatymai ir netikėti transporto priemonės gedimai sukelia nemažai streso. Susidūrus su pastaraisiais labai praverčia techninė pagalba kelyje. Vilnius ar bet koks kitas Europos Sąjungos miestas – ištikus problemai į specialistus galite kreiptis bet kada.

Vairavimas kita kelio puse

Tie, kuriems bent kartą teko aplankyti Didžiąją Britaniją, žino, kad eismas ten vyksta kairiąja kelio puse. Pirmaisiais kartais patiems taip vairuoti gali būti pakankamai sudėtinga. Ten, kur eismas intensyvus, dažniausiai būna lengviau – tuomet tiesiog judama kartu su srautu. Tačiau atokesnėse vietovėse, kur automobilių nėra labai daug, pasimesti kur kas paprasčiau. Kelionę apsunkina ir priešingos krypties eismui nepritaikyta transporto priemonė.

Tam, kad šie veiksniai netaptų eismo įvykio priežastimi, patariama išlikti budriems. Tačiau, jei to išvengti nepavyksta, svarbu nepasimesti ir imtis veiksmų. Techninė pagalba kelyje (Vilnius ar kiti ES sąjungos miestai – nesvarbu, kur būtumėte, pastaroji TOKS teikiama netgi Rusijoje ir Baltarusijoje) – paslauga, kuria galima pasinaudoti bet kuriuo paros metu. Eismas kairiąja kelio puse vyksta tik nedidelėje dalyje Europos šalių: Kipre, Airijoje, Maltoje ir jau aptartoje Didžiojoje Britanijoje. Taigi, jei planuojate ten vykti, nepamirškite įvertinti šio faktoriaus.

Skirtingai matuojamas greitis

Kitas sunkumas, su kuriuo susiduria vairuojantys užsienyje, yra skirtingai matuojamas greitis. Didžiosios Britanijos pavyzdys čia vėlgi puikiai tinka. Lietuvoje naudojamų transporto priemonių spidometrų rodmenys pateikiami km/h, o tai nėra tas pats kas mi/h (1 km yra lygus 0,6214 mylios). Beje, tokiu atveju neatitinka ir kelio ženkluose nurodomi greičio apribojimai. Todėl specialiai nepritaikius spidometro, tokiomis sąlygomis vairuoti išties sudėtinga ir pavojinga.

Netikėti transporto priemonės gedimai

Visą parą teikiama techninė pagalba kelyje (Vilnius ar bet kuris Europos Sąjungos miestas – ji pasiekiama, kad ir kur nuvyktumėte) ypač praverčia susidūrus su netikėtais autobuso ar vilkiko gedimais. Pastarieji dažniausiai užklumpa pačiu netinkamiausiu metu ir sukelia daug streso. Tam, kad jie būtų pašalinti, dažniausiai reikia specialios įrangos. Atidžiai įvertinę situaciją, specialistai suteikia operatyvią pagalbą.

Išmetamųjų teršalų apribojimai

Kai kuriuose Europos miestuose taikomi išmetamųjų teršalų apribojimai. Jais siekiama reguliuoti į aplinką išskiriamo anglies dvideginio kiekį. Pastarasis prisideda prie šiltnamio efekto, kuris šiais laikais – itin opi problema. Ne visos transporto priemonės atitinka nustatytus standartus. Todėl norint, kad kelionė nenutrūktų netikėtai, rekomenduojama iš anksto pasidomėti šalyje galiojančiais įstatymais.

Ne tik verta, bet ir įdomu žinoti

Tai, jog techninė pagalba kelyje (Vilnius, Kaunas ir bet kuris didesnis miestas tikrai nenuvilia tokios paslaugos pasiūla) praverčia vairuojant užsienyje – akivaizdu. Ypač tuomet, tam tikrose šalyse galioja ganėtinai painūs greičio apribojimai. Pavyzdžiui, Prancūzijoje jie priklauso ne tik nuo transporto priemonės tipo, bet ir oro sąlygų. Esant sausai kelio dangai, greitkeliu galima važiuoti 130 km/h, o šlapiai – 110 km/h.

Europoje netrūksta ir tunelių, kurie gali būti ypatingai ilgi. Kai kurie nustebina net ir daug mačiusius vairuotojus. Vienas iš tokių – Norvegijoje esantis 24 km ilgio tunelis. Važiuojant tokiomis sąlygomis, būtina laikytis saugaus atstumo.

Ruošiatės važiuoti į užsienio šalį, kurioje dar nesate buvę? Tuomet ši informacija jums gali iš tiesų praversti. Tegul neįprastos eismo taisyklės, apribojimai ar transporto priemonės gedimai neapkartina šios patirties. Techninė pagalba kelyje (Vilnius ar bet koks Europos Sąjungos miestas – primename, kad šia paslauga galite pasinaudoti kad ir kur benuvyksite) – paslauga, kurios detalėmis verčiau pasirūpinti iki susiduriant su keblumais.

Užsakymo Nr. KMC190118

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: