Organizatorių archyvo nuotr,

Kasdien vis lekiame ir skubame. Turime įveikti didesnius bei mažesnius atstumus. Pastariesiems dažniausiai renkamės keliones pėstute, dviračiu arba paspirtuku, o jei tenka įveikti daugiau nei penkis ar dešimt kilometrų, tuomet daug mieliau sėdami į automobilį. Šį atstumą tokiais atvejais galima pasiekti vos kelių minučių laikotarpiu. Būtent dėl patogumo ir greičio keturratės transporto priemonės ir yra labiausiai vertinamos. Tik, kaip žinia, šiais laikais jų gaminama tiek daug skirtingų bei įvairių, kad pasimesti rinkoje tikrai labai lengva. Vieni renkasi elektromobilius, kiti lieka prie įprastų benzininių arba dyzelinių automobilių, o treti ieško alternatyvų ir pasitiki moderniais bei šiuolaikiškais inžineriniais sprendimais. Vienas tokių, itin sparčiai populiarėjantis yra švelnieji hibridai.

Sakoma, kad švelnieji hibridai yra pats geriausias pasirinkimas miesto gyventojams. Tai ypač svarbu didmiesčių gyventojams, kuomet tenka ir stovėti spūstyse, ir įveikti nors ir ne tokius didelius, bet ilgiau trunkančius atstumus, ypatingai tais atvejais, kai kelyje pasitaiko ne vienas šviesoforas, perėja ar kito tipo sustojimai. Tad būtent švelnieji hibridai yra idealus ir pats efektyviausias pasirinkimas, kuomet jie vairuojami miestuose. Skaičiuojama, kad norint Įveikiant didesnius atstumus užmiesčio keliais, tai jau nebesudarys juntamo skirtumo.

Švelnieji hibridai yra ypatingi tuo, jog jų vidaus degimo variklis veikia kartu su elektriniu varikliu. Tada, kai važiuosite mažu greičiu arba automobiliui sustojus šios transporto priemonės variklis išsijungia pats. Kai tik atsiranda poreikis, starteris-generatorius variklį vėl naujai bei sklandžiai užveda. Šiuose automobiliuose esanti atskira ličio jonų baterija važiuojant laisva eiga arba nuspaudus stabdžio pedalą rekuperacinio stabdymo metu įsikrauna automatiškai. Toks švelniųjų hibridų efektyvumas yra vertinamas kiekvieno vairuotojo. Jums apie nieko nereikia galvoti, tai už Jus atlieka pati transporto priemonė ir joje sumontuotos sistemos. Visą informaciją matyti bei valdyti galėsite mašinoje esančiuose ekranuose.

Svarbu paminėti ir degalų naudojimo klausimą. Kaip ir daugelis automobilių, taip ir šie aprašomi švelnieji hibridai negalės važiuoti be degalų. Bet jie yra įvardijami kaip perėjimas link elektrifikacijos. Vidutinio greičio kelionės yra išnaudojamos efektyviausiai važiuojant švelniuoju hibridiniu automobiliu. Būtent tokios jos ir būna gyvenant didesniuose ar mažesniuose Lietuvos miestuose.

Ypač sumažėja degalų sąnaudos kasdien važinėjant nedidelius atstumus vidutiniu greičiu. Turite žinoti, kad vairuojant šį automobilį veiks energijos regeneracijos funkcija. Ji yra apibūdinama paprastu metodu. Kiekvieną kartą Jums lėtinant starterio dabą, transporto priemonėje esantis generatorius ją stabdo ir taip užpildo bateriją pagaminta elektra. Taigi dėl to ir kitų moderniai veikiančių mašinos niuansų švelniojo hibrido sistema leidžia net iki 15 proc. sumažinti patiriamas degalų sąnaudas.

Visi norintys efektyvaus, komfortiško važiavimo automobiliu renkasi švelniuosius hibridus. Jau pasirinkę šią transporto priemonę džiaugiasi garantuotu patikimumo bei ekonomiškumo viršūnės pirkiniu. Tai šiuolaikiniam žmogui yra vieni svarbiausių aspektų.

Partnerių turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: