Pexels.com archyvo nuotr.

Automobilių raktai yra neatsiejama automobilio saugumo ir funkcionalumo dalis. Nors to pačio automobilio raktai gali atrodyti identiškai, be būtent savo rakto automobilis nei atsidarys, nei užsives, kadangi kiekvienas automobilio raktas yra unikalus ir pritaikytas būtent konkrečiam automobiliui. Būtent Toyota raktai išskirtiniai tuo, kad jie buvo sukurti tik šio gamintojo automobiliams.

Kaip atliekama Toyota raktų gamyba?

Kuomet reikalinga Toyota raktų gamyba, galima kreiptis į specialistus, kurie užsiima automobilių raktų gamyba, kurie įprastai paprašys atsakyti į kelis paprastus klausimus: kuriam Toyota modeliui reikalingas naujas raktas; kelintų jis metų; ar buvo atvežtas iš už Atlanto bei ar naudoja “beraktę” užvedimo sistemą.

Tokie klausimai yra itin svarbūs, kadangi kiekvieno modelio ir komplektacijos Toyota automobilio raktų gamyba yra skirtinga, raktai ir darbai kainuoja skirtingas sumas. Pavyzdžiui, atsarginis raktas be pultelio 2005 metų gamybos Toyota Corolla kainuos bent kelis kartus pigiau nei atsarginis to pačio modelio, bet 2024 metų laidos automobiliui, kuris jau turi užvedimo mygtuku funkciją.

Atsarginių Toyota raktų gamyba taip pat visada yra lengvesnė, kuomet turimas bent vienas raktas. Taip yra dėl to, nes pametus visus raktus, Toyota raktų programavimas atliekamas tik papildomai atrakinus automobilį avariniu būdu, nuėmus automobilio spyną ir pagal ją pagaminus mechaninį atrakinimo raktą ir parengus automobilio kompiuterį naujų raktų pridėjimui. Automobilio kompiuterio parengimas gali būti apsunkintas šiuo atveju, nes jį gali prireikti fiziškai traukti iš mašinos ir skenuoti specialia kompiuterinę įrangą, kad apeiti jo saugumo sistemą. Tuo tarpu, turint jau bent vieną raktą ir norint pasigaminti atsarginį, raktų programuotojui nereikia vykti prie automobilio, galima atvykti tiesiai pas jį į dirbtuves, o dalį informacijos rakto pririšimui gauti jau iš esamo rakto.

Senesniems Toyota automobiliams net gi galima pagaminti atsarginį raktą nepristačius automobilio. Tačiau, toks raktas galės tik atrakinti ir užvesti automobilį, kadangi centrinį užraktą valdantis pultelis visada yra programuojamas mašinoje.

Kuom išsiskiria Toyota raktai nuo kitų gamintojų?

Toyota buvo vienas pirmųjų gamintojų, kurie pradėjo masiškai naudoti “beraktę” sistemą, kuri leidžia automobilį atrakinti prie jo priėjus su raktu, kuomet pats raktas yra kišenėje. Tokie automobiliai taip pats užsives nuspaudus užvedimo mygtuką niekur neįstatant rakto. Tokią sistemą galima aptikti ir jau 20 metų turinčiuose Toyota Prius automobiliuose – šie gali naudoti įprasta sistema, kuomet raktas įstatomas į spyną arba “beraktę” sistemą. Pastarojoje komplektacijoje, turi būti pririšimas specifinis raktas, kuris palaiko tokią atrakinimo ir užvedimo sistemą.

Toyota raktai taip pat yra gaminami tokiu pats principu kaip ir premium klasės Lexus. Nors išvaizdoje jie yra skirtingi, bet savo veikimui gali būti kone identiški. Tačiau, nors ir funkcionalumas tarp naujų Toyota ir Lexus raktų yra identiškas, svarbu turėti omenyje, kad nors tie raktai iš išvaizdos bus panašūs ar net vienodi, Toyota raktai nėra lengvai pakeičiami – programuojant naują raktą svarbu įsitikinti, jog jis yra nuo tokio pat modelio ir metų automobilio, o jo radijo bangų dažniai sutampa.

Toyota raktų programavimas per 1h

Kuomet reikalingas atsarginis Toyota raktas, galima kreiptis ne tik į atstovą, ar su Toyota dirbantį autoelektriką, bet ir į automobilių raktų gamybos ekspertus, kurie jau vietoje turės reikalingą Toyota raktą bei visą reikalingą įrangą jo programavimui.

Toyota raktų gamyba per 1 valandą – čia atliekamas jau 30 metų raktų gamyba užsiimančių ekspertų, kurie turi itin didelį Toyota raktų pasirinkimą.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: