Kiekvienas vairuotojas turi žinoti, kaip saugiai važiuoti per lietų. Peržiūrėkite šį gidą ir pasiruoškite lietingoms vasaros dienoms jau dabar.

Kaip tinkamai pasirūpinti savo valytuvais ir žibintais?

Kiekvieną vasarą (ir ypač liepos mėnesį) dažnai prognozuojamas lietus, kuris vairuotojams sukelia nemažai nemalonumų. Žinoma, yra keli patarimai, kurie gali padėti tinkamai pasiruošti pasikeitusioms oro ir kelio sąlygoms. Skaitykite toliau ir sužinokite, į ką reikėtų atkreipti dėmesį!

Visų pirma, kelios automobilio dalys yra ypatingai svarbios lietingą dieną. Tarp jų – automobilio valytuvai ir žibintai, kurie padeda padidinti kelio matomumą ir sudaro saugesnes vairavimo sąlygas.

Ar šiais metais jau patikrinote savo automobilio valytuvus? Nepamirškite, kad rekomenduojama savo valytuvus pakeisti bent kartą per metus, jeigu norite geriau matyti kelią net ir itin lietingą dieną.

Kartais valytuvus reikia pakeisti ir šiek tiek dažniau, jeigu pastebite įvairius gedimus. Pavyzdžiui, ar pastebite, kad jūsų automobilio valytuvo gumelė įtrūko arba vis krenta nuo valytuvo pagrindo? O galbūt nuo valytuvų girdite „vilkimosi“ garsą? Tada reikėtų pakeisti šią detalę – tai galite padaryti patys arba pasitarti su specialistais.

Vaizdas paimtas iš svetainės euautodalys.lt.

Vairuotojams reikėtų pagalvoti ir apie savo transporto priemonės žibintus. Lietingą dieną matomumas tikrai gali sumažėti, todėl reikėtų reguliariai patikrinti, ar žibintų lempos dar šviečia pakankamai gerai (pvz., kartais užtenka tiesiog nuvalyti automobilio žibintus).

Taip pat nepamirškite, kad lyjant rekomenduojama naudoti artimųjų šviesų žibintus. Tai padės jums geriau matyti kelią ir kiti vairuotojai lengviau pastebės jūsų transporto priemonę.

Tinkamai paruoškite savo automobilio padangas

Žinoma, reikia pasirūpinti ir savo automobilio padangomis.

Jeigu savo padangas tikrinote jau ganėtinai seniai, dabar yra puikus metas sužinoti, ar jos vis dar yra geros būklės ir tinka keliui. Pavyzdžiui, rekomenduojama kartą per mėnesį patikrinti jų slėgį (reikėtų patikrinti, ar jos atitinka slėgio rekomendacijas).

Tinkamai sutvarkytos automobilio padangos taip pat padeda išvengti akvaplaningo. Kas tai? Akvaplaningas yra situacija, kai tarp šlapio kelio ir automobilio padangos atsiranda vandens tarpas. Tada automobilis gali staigiai slysti, nes nebelieka pakankamo sukibimo tarp kelio dangos ir ratų. Tai yra ypač pavojinga situacija, kuri gali sukelti problemų tiek jums, tiek kitiems eismo dalyviams.

Lėtas ir saugus vairavimas – kaip elgtis kelyje?

Jeigu negalite likti namie, reikėtų pagalvoti ir apie saugaus vairavimo patarimus, kurie padės geriau prisiderinti prie pasikeitusių oro sąlygų.

Visų pirma, jei susidūrėte su lietumi, būtinai sumažinkite automobilio greitį. Slidūs keliai gali sukelti daugybę problemų, todėl lėtesnis važiavimas visada bus saugesnis pasirinkimas.

Taip pat pabandykite visada laikyti didesnį atstumą tarp savęs ir kitų vairuotojų. Stiprus lietus ir sumažėjęs matomumas sukelia ne vieną avariją, todėl reikia pasiruošti tokioms situacijoms. Atstumą taip pat reikėtų laikyti ir dėl to, kad bus šiek tiek sunkiau sustabdyti automobilį, jei važiuojate ant šlapio kelio.

Ar manote, kad lietus yra per stiprus? Jeigu galite tai saugiai padaryti, nebijokite sustoti ir palaukti, kol situacija pasikeis. Tokios stiprios liūtys dažnai yra trumpalaikės, todėl tikėtina, kad greitai vėl galėsite mėgautis puikiu vasaros oru.

Neskubėkite ir atidžiai stebėkite kitus eismo dalyvius – taip galėsite užtikrinti saugesnį vairavimą bet kokiomis oro sąlygomis.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: