Organizatorių archyvo nuotr.

„Wizz Air Holding plc“ („Wizz Air”), didžiausia žemų sąnaudų oro linijų bendrovė Centrinėje ir Rytų Europoje, skelbia, kad po konkurencingo atrankos proceso susitarė su „Pratt & Whitney” kompanija dėl 110 „Airbus A321neo“ lėktuvų aprūpinimo „Pratt & Whitney PurePower Geared Turbofan” varikliais. Susitarimas tarp bendrovių taip pat apima papildomus 90 „A321neo“ lėktuvų, kuriems „Wizz Air“ turi neįpareigojančias pirkimo teises, bei atsarginius variklius. Naujų „A321neo“ lėktuvų pristatymas bendrovei prasidės 2019 metais.

Pagal šiuo metu galiojančias kainas susitarimo vertė viršija 2,5 mlrd. JAV dolerių bei yra įtraukta į kainą, mokamą „Airbus S.A.S“ kompanijai pagal 2015 metais pasirašytą sutartį dėl „A321neo“ orlaivių. Pagal vieną iš susitarimo dalių, „Wizz Air“ taip pat įsitraukė į ilgalaikę variklių valdymo programą su „Pratt & Whitney”, taip naujų technologijų varikliams užtikrindama nuolatinę aukštos kokybės priežiūrą ir aptarnavimą.

„Po išsamaus peržiūros proceso, buvo priimtas sprendimas, kad  „Geared Turbofan” varikliai atitinka geriausią kainos ir kokybės santykį bei maksimalų kuro ir veiklos efektyvumą. Šie parametrai tiesiogiai prisidės prie mūsų veiklos sąnaudų mažinimo. Nors turime labai žemą kainų bazę, mūsų tikslas yra tapti dar efektyvesniais, kad savo klientams galėtume pasiūlyti žemiausias kainas bei kartu suteiktume didelę grąžą mūsų akcininkams”, – sako „Wizz Air“ vadovas Jozsef Varadi.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: