Televizijos serialo "Devious maids" kadras

Apsukrios kambarinės (angl. Devious maids) – tai naujas ir ne ką mažiau intriguojantis „Nusivylusių namų šeimininkų“ kūrėjo Marco Cherry darbas. Užkariavę milijoninės auditorijos žiūrovų širdis kūrėjai pateikia šiek tiek kitokį serialų tipažą – komedinė drama su intriguojančiais detektyviniais elementais.

Pasirodžius pirmajam, ir žiūrovų širdis pavergusiam sezonui, kūrėjai intensyviai dirbo toliau ir šiuo metu yra pasirodęs trečiasis intriguojančio serialo sezonas. Kiekvienas jų pateikia neįprastai įdomių paslapčių, naujų intriguojančių detalių ir istorijų.

Seriale dominuoja ambicingos Lotynų Amerikos tarnaitės, dirbančios turtingų ir garsių Beverly Hills gyventojų namuose. Istorijos veiksmas prasideda gana dramatiškai: nužudoma vienos įtakingiausių Beverly Hills šeimos tarnaitė. Savo tyrimo imasi herojė Marisol, kurios sūnus apkaltintas įvykdęs žmogžudystę. Universiteto profesorė apsimeta esanti tarnaitė ir kimba į tyrimą. Taip pat svarbius vaidmenis seriale vaidina kitos iš Pietų Amerikos atvykusios tarnaitės: puertorikietė  Karmen, meksikietė Rouzė ir Zoila. Kiekvienos jų gyvenimas yra kupinas linksmų situacijų, sunkių išgyvenimų bei, žinoma, kurioziškų situacijų.

Visų serialo sezonų metu įvykių sūkuryje sukasi keturios žavios, talentingos ir ambicingos brunetės Marisol Suarez (Ana Ortiz), Rouzė Falta (Dania Ramirez), Karmen Luna (Roselyn Sanchez) ir Zoila Diaz (Judy Reyes), kurios tik pasirodžius pirmosioms serialo serijoms sužavėjo milijonus savo vaidyba ir prikaustė žiūrovus prie televizijos ekranų.

Televizijos serialo “Devious maids” kadras

Marisol – sėkmingą karjerą padariusi koledžo profesorė, pradėjusi dirbti tarnaite po visą Beverly Hillsą sukrėtusios tarnaitės nužudymo. Įsidarbinusi turtuolių namuose siekia atlikti slaptą tyrimą ir įrodyti sūnaus nekaltumą dėl tariamai įvykdyto nusikaltimo. Įsidarbinusi tarnaite ir susipažinusi su kitomis turtuolių namuose dirbančiomis tarnaitėmis Marisol ne tik imasi detektyvės darbo, bet ir įsivelia į kasdienes vietinių gyventojų intrigas.

Rouzė, turbūt, yra mažiausiai apsukri ir neteisi iš visų keturių pagrindinių veikėjų. Ji visuomet stengiasi elgtis teisingai ir išvengti bet kokių problemų. Herojė yra nelegali meksikietė imigrantė Amerikoje, kasdien draskoma širdies skausmo ir sūnaus ilgesio, palikto gimtoje šalyje. Aukštą moralę, ir stiprias vertybes išsiugdžiusi moteris yra išbandoma gyvenimo. Suprasdama, kad elgiasi blogai neatsispiria jausmams ir įsimyli savo viršininką Spensą (Grant Show).

Zoila turtuolių namuose tarnaite dirba kartu su dukra Valentina (Edy Ganem), kuri įsimyli viršininkės sūnų Remį (Drew Van Acker). Zoila stengiasi apsaugoti nuo galimos nelaimingos meilės su viršininkės sūnumi teigdama, kad turtingi berniukai niekada neįsimyli jų namus tvarkančių tarnaičių. Valentina nepasiduoda motinos prašymas ir toliau stengiasi sugriauti barjerą tarp viršininko ir darbuotojo. Taip užverda kova tarp motinos ir dukros.

Televizijos serialo “Devious maids” kadras

Karmen – jausminga ir gudri moteris, įsidarbinusi tarnaite pop muzikos žvaigždės Alechandro Rubijaus (Matt Cedeno) namuose, tikėdamasi savo talentu sužavėti šeimininką ir jo pagalba pradėti muzikinę karjerą bei tapti profesionale artiste. Tačiau namuose gyvenanti kita namų tvarkytoja Odesa (Melinda Page Hamilton) stengiasi Karmen laikyti kuo toliau nuo Alechandro, taip siekdama apsaugoti jo paslaptis nuo Karmen ir viešumo. Vėliau ji pradeda susitikinėti su Samu (Wole Parks), tačiau vos gavusi progą pradėti muzikinę karjerą, Karmen atsisako meilės, bet iš karto supranta, kad netrukus teks dėl to pasigailėti.

Žymus amerikiečių televizijos prodiuseris ir kūrėjas Marc Cherry geriausiai žinomas kaip kultinio serialo „Nusivylusios namų šeimininkės“ (angl. Desperate Housewives) kūrėjas, vėliau, įkvėptas meksikiečių pavyzdžiu, sukūrė ne ką mažiau įdomų ir intriguojantį serialą „Apsukrios kambarinės“. Serialų kūrėjas yra pelnęs du „Emmy“ apdovanojimus už geriausią komedinį serialą, geriausią komedinio serialo scenarijų bei Amerikos prodiuserių gildijos Danny Thomas metų prodiuserio apdovanojimą už epizodinės televizijos komediją.

Verdiktas: 8/10

Galima drąsiai teigti, kad tai išskirtinis serialas standartinio serialo rėmuose. Iš pažiūros siužetas labai panašus į šiandien kuriamų populiarių serialų siužetus, tačiau nestandartiniai prieskoniai suteikia serialui savitumo ir išskirtinumo. Seriale dvelkianti meksikietiška dvasia, naujos intrigos kiekviename epizode, veiksmo nuotaiką sustiprinanti muzika, meksikietiškas serialo veikėjų akcentas – nebanali klasika į veiksmų sūkurį įtraukianti nuotykių ir naujų intrigų ištroškusį žiūrovą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: